• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Fundashon Kas Popular is erg teleurgesteld in het vonnis in de zaak Wèchi. FKP was van plan 3.000 woningen te bouwen op Wèchi. De bouwplannen staan nu op ‘hold’ nadat natuurorganisatie Amigu di Tera een rechtszaak aanspande om de plannen te stoppen.

In een interview met Antilliaans Dagblad stelt FKP-directeur Arthur Con dat de teleurstelling het grootst is voor de bijna 9.000 families die wachten op een huis. “De bouw van 3.000 woningen op Wèchi zou een enorme verlichting zijn.”

Hoger beroep
FKP verliest met de vertraging 8 miljoen gulden. “Dit bedrag voor sociale woningbouw was voor 99 procent toegezegd door de Europese Unie. Dit zijn we waarschijnlijk kwijt.” Minister Charles Cooper van Ruimtelijke Ontwikkeling heeft, gelijk na de uitspraak van dinsdag, aangegeven in hoger beroep te gaan tegen het vonnis.

5 reacties op “Hoger beroep in Wèchi-zaak”

 1. En waarom steeds blijven lullen over Wechi en zeggen dat Amigu di tera die zielige mensen hun huizen onthoud.

  Bij Noord zapateer staat een hele kavel klaar voo rbebouwing (en dit keer echt voor sociale woningen) waar de FKP steeds maar niet aan begint!

  Niets mis met dit land, straten en lichten staan er al, het is al ‘schoongemaakt’ en mag bebouwd worden volgens het bestemmingsplan.
  FKP onthoudt mensen juist hun woningen. Verbeeld je maar niets, de focus op Wechi is nie vanwegen de sociale woningen, maar vanwegen de vele particuliere wonigen waar onze overheidsmensen en aannemers veel belangen in hebben.

 2. JA zo gaat dat he ! sjappies….. wat een domme achterbakse vieze ongeschoolde bende !
  Raar he geld is foetsie …. alles hier is foetsie deze mensen zijn zelfs hun indentiteit kwijt !
  wat wil een toekomstig ON-afhankelijk land nog meer…….

  een boom waar geld aan groeit ? …. moet je ze toch eerst LEREN LATEN STAAN !

 3. Laat FKP eerst de wachtlijst opschonen! Met het aantal inwoners zal het eerder rond de 3000 woningzoekenden zijn. Net als in Nederland bij corporaties zijn maar 1/3 echt op zoek naar een woning. Ook is gebleken heeft FKP niet genoeg financiele reserves heeft om zo’n groot project te kunnen bewerkstelligen. Waarom hoger beroep?

  Vergeet bijna nog te zeggen dat FKP een zeer grote achterstand heeft in het incasseren van huurgelden! Incassobeleid kende ze helaas niet? wanbeleid door inmenging van de politiek!

 4. helemaal mee eens Sander. FKP/Godett wilde gewoon zijn gelijk afdwingen ten koste van een mooi stuk natuur. Het was bij hen al lang bekend dat dit gebied niet volgens de bestemmingsplannen voor woningbouw kon worden gebruik. C Cooper draait het nu net zo alsof dat geld kwijt is door ADt en niet door hun zorgvuldig handelen. Als hij met een onderbouwd plan komt wat aan de regels voldoet krijgt hij het geld vast nog. de crux is alleen dat het land niet alleen voor sociale woningen was bedoeld, maar ook commerciele woningen. Er zullen heel wat zakken minder gevuld worden en daar balen de heren van.. En dan gaan ze maar het volk tegen ADt opzetten door te zeggen dat de arme mensen eronder lijden

 5. ja, er zijjn altijd 2 kanten aan een zaak…..
  maar meneer Godett had nooit aan die kaalslag mogen beginnen voor hij wist hoe het zat.
  waarom het hele gebied in een keer kaal maken?
  het mocht geld kosten…wiens geld???
  hij had ook een kwart kunnen doen en als er weer behoefte was aan grond later weer een kwart, dus in fases.
  dan had ik meer begrip voor deze gang van zaken gehad.
  het riekt allemaal naar corruptie.