• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Edgar ‘Gachi’ Leito van Movementu Solushon Isla (MSI) vindt dat er onderzoek moet komen naar de constructie van de BOO-Centrale. “Het duurde bijna 15 jaar om de BOO op te richten en het heeft 400 miljoen gulden gekost. Maar na acht jaar ziet het ernaar uit dat de centrale niet voldoet.”

Eigenlijk zou de centrale volgens Leito 20 à 30 jaar probleemloos moeten functioneren. “Het volk wordt voorgehouden dat er veel geld in de BOO moet worden gestopt om alles te repareren en de operatie te garanderen. Het is duidelijk dat het volk wil weten wat er gebeurt met dit project en wie er verantwoordelijk is voor de defecten bij de centrale.”

Opheldering
Leito wil opheldering van premier Gerrit Schotte waarom het 15 jaar heeft geduurd voordat BOO van start ging en wie hier verantwoordelijk voor zijn. “Hoeveel werknemers zijn uit het buitenland gekomen om de BOO op te bouwen en waarom zijn er zoveel fouten gemaakt bij de bouw?” Tot slot wil Leito dat Schotte onderzoek doet naar hoe de 400 miljoen gulden is besteed.

1 reactie op “Onderzoek naar bouw BOO”

  1. Een bouwer bouwt altijd volgens specificaties. Het is aan de opdrachtgever om deze specificaties op te stellen en vervolgens voor de oplevering te controleren of aan deze specificaties is voldaan. Als je als regering allerlei posities waar verstand van zaken wordt verwacht invult met domme politieke vriendjes dan is dit het resultaat waar je op kon wachten. Het is natuurlijk geen wonder dat mensen welke wel een goede opleiding hebben genoten wel drie keer uitkijken voor ze terugkeren. De kans blijft erg groot dat ze worden weggepest. Hoe dom kan je zijn.