• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ex-premier Emily De Jongh-Elhage heeft kennis genomen van de berichten dat de huidige regering het werk van de Centrale Bank ‘verstoort.’ “Door nalatigheid van de regering is er een tekort aan biljetten. Dat betekent dat er binnenkort onvoldoende middelen zijn om salarissen uit te betalen.”

“De oplossing is erg eenvoudig en dat is om meer biljetten te drukken. Maar doordat de regering het werk van de Centrale Bank verstoort, stagneert dit werk en zorgt het voor schaarste aan bankbiljetten”, aldus de ex-premier.

Emsley Tromp
“Eerst heeft premier Gerrit Schotte geprobeerd om de directeur van een keten van casino’s in Sint Maarten president-commissaris te maken van de Centrale Bank”, gaat de ex-premier verder. “Nu wordt de president van de Centrale Bank, Emsley Tromp, tegengewerkt.”

Aanval
Tromp gaf in een interview met Antilliaans Dagblad aan dat hij door de zittende regering expres wordt tegengewerkt. “Ik kan geen deel uitmaken van het vernietigingsproces van de Centrale Bank”, gaf Tromp toe. Volgens De Jongh-Elhage is de Centrale Bank het zoveelste instituut in Curaçao dat lijdt onder aanvallen van deze regering. “Het is begonnen met de Veiligheidsdienst, daarna waren de overheidsbedrijven aan de beurt.”

Belangrijke instituten
Ook valt de regering Schotte volgens haar belangrijke instituten aan zoals SOAB, Algemene Rekenkamer, Parlement en dus nu de Centrale Bank. “Belangrijke sectoren voor het welzijn van het volk staan ook onder druk: de ambulancedienst functioneert niet, de medische sector is ontevreden, scholen ontvangen onvoldoende subsidie en het publieke apparaat is helemaal van slag.”

Economie
Bovendien stagneert de economie volgens de PAR-leider. “In alle turbulentie is onze premier voor de zoveelste keer op reis, nu naar Nederland, zonder een concreet doel, waar hij een groot feest organiseert met openbare gelden. Dus Curaçao is zonder leiderschap op weg naar een enorme crisis. Als leider van de grootste partij van Curaçao, doe ik een oproep aan alle vertegenwoordigers in Curaçao om de ogen te openen.”

11 reacties op “Zorgen om Centrale Bank”

 1. Mensen laten wij eerlijk wezen. Politiek is overal op de wereld een vieze vuile spelletje die der wereld gespeeld wordt. Het zal ook altijd zo blijven en zal nooit meer veranderen. Het zijn niet alleen PAR, MFK, PS of Frente die dat spelletje speeld. De zwarte piet naar elkaar toespelen is de normaalste zaak op de wereld. Ik wil het niet goed praten maar corruptie is er overal op de wereld om een par te noemen Nederland, Italie, Spanje, Frankrijk, Duitsland Porrtugal en zelfs de BIg Brother America.. De enigste uitzondering is dat het bij de ene om miljarden gaat den ander voor miljoenen en de ander om tonnen aan corruptie. De ene stopt iedereen de bak in, de ander verdwijnen n de dofpot de ander krijgen waarschuwingen. Mensen kunnen jullie je voorstellen als je al je intellectuelen in de bak zou stoppen wat er met je land zou gebeuren. Dan ben je afhankelijk van mensen uit het buitenland die geen liefde hebben voor je eigen land doordat ze niet daar zijn geboren. Laten wij wel eerlijk blijven toch. De vraag is hoeveel van je intellectuelen kan je de bak in stoppen zonder dat het gevolgen heeft voor land. Ergens heb ik gelezen dat de dwang naar macht kan leiden corruptie en dat deze mensen tot psychopatische neigingen kunnen lijden om hun macht te blijven behouden. Kijk naar Belosconi,die man van Wicky Leaks, die van Wereldbank IMF dhr Kann, Mladic en niet vergeten Hitler zelf en ook George Bush, dat zijn typische voorbeelden. Zo kan je zien hoe ziekeljk de drang naar macht kan lijden. Niemand hoef er met mij eens te zijn maar dit zijn mijn eigen meningen.

 2. Wat een prachtig tafereel!!!!!!!!
  Nos hendenan ta bon den sorto weganan aki. Het is al jaren zo gegaan en zal nooit veranderen. Deze mensen ;” PAR, Man,MFK en ook Tromp, zijn allemaal een stel pubers van de eerste orde. …
  Dit soort spelletjes is ook een manier om je ei kwijnt te kunnen, als jij het in ht echte leven niet kan. Het zijn op zijn tijd net kleuters.

  Puber reageer je het heftigste op deze zaken bij een gebrek aan ervaring , en dus zijn puberale reacties op dergelijke zaken de reacties die het beste stroken met je werkelijke karakter. Bij het ‘volwassen worden’ leer je heftige reacties te onderdrukken, maar je onderdrukt dus indirect je eigen emoties.
  Zij moeten allemaal opstappen.

 3. Betalen ze wel met NOOKIE WC papier … ze hebben overal schijt aan !

 4. Betalen met schelpen en bananen? Probleem is dat Curaçao geen bananen heeft. Het is afhankelijk van geld dat derden, o.a. Toeristen brengen.
  Zolang erop Curacao politici suggereren dat Curaçao zich zelf kan bedruipen zal het bergafwaarts gaan.

 5. was weer een mooi poppen spel lijkt wel jan klaasen en katrijn….
  OVER AND OVER we still don’t get over ourselves !

  He did it …. but he did it … I didn’t do it … that is his wrong doing…
  nobody does NADA …. Schotte neem een vlucht naar spanje en kom terug als Sinterklaas.
  neem de zwarte piet mee Die wiels … die denkt iedere keer het wiel uit te vinden..
  Jamalodin zat er weer bij als een bak patat…..
  wat een show……. remember as the world turns ?

  this was As the island SINKS in this SHIT ! ongeloofelijk allemaal waar we ons toch mee bezig houden… terwijl de gaten in de wegen van dag op dag erger worden en de kinderen nog steeds geen fatsoenlijke taal kunnen schrijven cq praten… waar corruptie boven alles staat ..

  Regeren betekent vooruit kijken….. HIER HEBBEN WE OOGKLEPPEN OP!
  echt een zooi ! kolere zooi !

 6. Mischien moet er op 5 juni masaal een tegendemonstratie worden georganiseerd met samenkomst op Brionplein en dan iedereen gekleed in het zwart met doodsmaskers en tape over de mond??

 7. walgelijk zoals mensen door de coalitie onder druk gezet worden.
  En er vriendjespolitiek bedreven wordt.
  wanneer wordt dit land volwassen, dit puberale gedrag moet toch een keer stoppen.

 8. Tickets zijn nu nog goed koop ! ……NAAR NEDERLAND wel te verstaan !

 9. Dan betalen we ze toch gewoon met schelpen of BANANEN !

 10. Moeten we de kistjes met kralen en spiegeltjes weer opgraven???
  Oh nee sorry, Wiels & Co dat herinnert teveel aan het koloniale verleden. Independenshia …. dat wordt een joke als er echt geen hullp van NL meer is!
  Haiti – Jamaica – Suriname – ….. daar moeten we ons aan spiegelen.

 11. Beste mensen, binnenkort geen salaris meer omdat er geen bankbiljetten zijn???
  Wat een bananenrepubliek!!!