• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In de beleidsnota Volkshuisvesting voor de periode 2007-2011 staat dat het bouwen van sociale woningen vooral rondom Willemstad moet gebeuren. Het Wèchi-gebied werd niet genoemd , aldus Yvette Raveneau van Amigu di Tera

‘Om de stedelijke structuur te versterken en beter gebruik van openbare middelen en ruimte te realiseren, zal volgens het wettelijk beleid de woningbouw in het stedelijk gebied van Willemstad moeten plaatsvinden.’ “Dit staat allemaal in een beleidsnota volkshuisvesting die Fundashon Kas Popular (FKP) samen met DROV in 2006 uitbracht”, aldus Raveneau.

Bouwplannen
Het gaat om een door het BC goedgekeurd beleidsstuk voor de periode 2007 – 2011. “Nergens in dit beleidsstuk wordt melding gemaakt van bouwen in Wèchi, integendeel, bouwen in de bestaande wijken is het hoofddoel”, gaat Ravenau verder. Amigu de Tera en Fundashon Defensa (AT&DA) heeft Land Curaçao voor de rechter gesleept om de bouwplannen op het gebied Wèchi te voorkomen.

Uitspraak
“Voor het gerecht beweerde FKP dat Amigu di Tera het potentieel aan nieuwe volkswoningen in het stedelijk gebied sterk overdrijft. Maar deze gegevens staan zwart op wit in het beleidsrapport van FKP en de overheid zelf. Zo wordt het gerecht om de tuin geleid en tegelijkertijd de bevolking van Curaçao”, meent Raveneau. Morgen doet de rechter uitspraak of er wel of niet gebouwd mag worden op Wèchi.

1 reactie op “‘Bouwen in Wèchi niet in beleidsstuk’”

  1. Wie had ook alweer de opdracht gekregen om het terrein schoon te maken? En hoeveel had dit ook alweer gekost? Gewoon een schande dat onze volksvertegenwoordigers zo aan het stelen zijn van de bevolking!