• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

vlaggen-127x85CURAÇAO – PAR 6, Lista di Kambio 5, Pueblo Soberano 2 en PNP 1 zetel. Dat is de voorlopige verkiezingsuitslag. De opkomst van 64,9 procent is nagenoeg gelijk aan de opkomst in 2007.

De Dienst voor Communicatie en Voorlichting heeft de voorlopige verkiezingsuitslag bekendgemaakt. PAR wint met zes zetels nipt de verkiezingen. Lista di Kambio is op vijf zetels blijven steken. Pueblo Soberano komt met twee zetels binnen en PNP heeft een zetel.

Overal gewonnen?
Op 50 van de 106 stembureaus heeft PAR gewonnen. Op de Regina Pacis Onderbouw wist PAR 76 procent van de kiezers voor zich te winnen. Bij de stembussen Maris Stella Horeca, Radulphus College en Michiel Martinus Romerschool won PAR 72 procent van de stemmen en op de Johan Walbeeck Kleuterschool 70 procent.

Meeste stembussen
Lista di Kambio won op 52 stembureaus. Dat zijn er twee meer dan PAR. Het hoogste percentage, 64 procent, haalde Lista di Kambio in het Huis van Bewaring. Verder won de partij met 60 procent op het Dodo Palm College, met 55 procent op de Don Sartoschool en met 50 procent op Kolegio San Hose.

Remise
Op een stembureau haalden de beide partijen precies evenveel stemmen. Van de 467 kiezers die hun stem uitbrachten op het Maria Immaculata Lyceum, deed 32 procent  dat voor PAR en 32 procent voor Lista di Kambio. Derde werd hier Pueblo Soberano met 22 procent van de stemmen.

Opkomst
In totaal zijn er 74.170 stemmen uitgebracht. De opkomst op de 106 stembureaus varieert van 25,2 procent op het Sint Willibrord College tot 76,1 procent op het Radulphus College. Op nog vier stembureaus is meer dan driekwart van de stemgerechtigden naar de stembus geweest. De Michiel Martinus Romerschool had een opkomst van 75,9 procent, Scholengemeenschap O’banda 75,6, het Sint Franciscus College 75,4 en de Regina Pacis Onderbouw 75,1 procent.

Definitief
Genoemde uitslagen en percentages zijn gebaseerd op de voorlopige uitslag. De definitieve uitslag wordt binnenkort verwacht. 

www.versgeperst.com