• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –  Minister Abdul Nasser El Hakim met de portefeuille Economische Ontwikkeling ziet de economische toekomst van Curaçao rooskleurig in. Hij merkt dat de toeristische sector groeit en zal blijven groeien, wat goed is voor de toekomst van het eiland.

“We zien diverse ongekende prestaties in de geschiedenis van de luchtvaart, zoals het openen van nieuwe markten als Brazilië en Canada terwijl tegelijkertijd de vluchten vanuit Colombia zijn uitgebreid. Nu gaan we het toerisme vanuit Europa uitbreiden”, garandeert de minister. “Op dit moment loopt de sector ‘toerisme’ geolied.”

Puerto Oasis
Verder laat de Minister weten dat er steeds meer projecten beginnen te lopen die tevens voor werkgelegenheid zullen zorgen. “Één van de grotere projecten die van start gaat, is de bouw van Puerto Oasis, een toeristische accommodatie die honderden arbeidsplaatsen zal opleveren de komende tijd.”

Prognose
“Meer toerisme betekent meer inkomsten voor de luchthaven, luchtvaartmaatschappijen, hotels, taxichauffeurs en touroperators. Wanneer de toerist eenmaal op Curaçao is, geeft hij gemiddeld tussen de 150 en 300 gulden per dag uit. Geld rolt en de inwoner heeft meer geld om uit te geven”, licht de Minister toe. “De prognose is dat de groei gestaag door zal blijven gaan. De bezetting van hotels is 9 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar en ook het percentage toeristen is gegroeid met 12 procent. Deze cijfers zijn twee weken geleden door het CTB gepubliceerd.

3 reacties op “Toerisme zorgt voor economische bloei”

 1. En ondertussen laat men toe dat zowel boven als onder water de natuur van ons mooie eiland voor eeuwig kapot wordt gemaakt. Ze vergeten volledig dat toeristen verre van dom zijn. Maar dat zal ze waarschijnlijk een rotzorg zijn, tegen de tijd dat ze door het volk worden doorzien zijn de zakken reeds gevuld.

 2. @ Makayu…..
  Helemaal eens met uw stelling..maar het is wedeom politiek wat de klok slaat in deze, benadrukken wat goed gaat, zodat je de aandacht afleid van hetgeen je belooft hebt en (nog) niet lukt…ik ben nog steeds zeer benieuwd naar de beloftes van deze minister aangaande het feit dat groente en fruit tot 30% goedkoper gaat worden ivm import-afspraken met o.a. de Domincaanse Republiek. Deze man vliegt wel bussines-class naar deze eilanden en komt met een grote mond terug dat ze “wederom” een agreement hebben bereikt. Edoch..in de staten heeft de man een maand nodig om antwoorden omtrent deze “agreemant” te beantwoorden. Promises..promises…….de levensstandaard op Curacao voor de “gewone” Curacaoenaar is niet te behouden op deze manier

 3. Conclusie Hakim: economie draait succesvol?? TUNNELVISIE.
  Maar wat dan met: Blunders bij ISLA / status wegennet / waterafvoer / benoemingen personeel / tweedeling samenleving etc. etc. … met als HOOGTEPUNT: Het Rooms Katholiek Centraal Schoolbestuur (…RKCS) kampt met een tekort van 11,7 miljoen gulden om alle scholen optimaal te laten functioneren, schrijft het Antilliaans Dagblad. Het bedrag is exclusief het achterstallig onderhoud van scholen, wat ongeveer 110 miljoen gulden kost. Op dit moment wordt er geld gebruikt, dat bestemd is voor leermiddelen, om de elektriciteitskosten te dekken!!!!!!
  Toch misschien meer te doen voor de regering dan tevreden achterover te leunen???