• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Straatverlichting uit de rijke buurten wordt weggehaald om deze vervolgens te plaatsen in minder bedeelde wijken. Dit meldde Carlos Monk, kandidaat-minister voor Pueblo Soberano afgelopen week in het programma Mòru Bon Dia op TeleCuraçao.

De marginale wijken moeten het nu vaak doen zonder openbare verlichting langs de weg. In verband met de discussie van Aqualectra stelde Monk dat armere wijken zwaar te lijden hebben onder het beleid van het energiebedrijf.

Recht
Monk eist dat alle buurten op het eiland recht hebben op straatverlichting waarvoor de overheid Aqualectra betaalt. Op dit moment zijn er delen van het eiland die niet over straatverlichting beschikken. “We gaan de straatverlichting uit de rijke buurten weghalen, om deze te plaatsen in de minder geprivilegieerde wijken,” vertelde de aanstaande minister.

41 reacties op “Rijke buurten zonder verlichting”

 1. @carlito…..is dat licht aan het einde van de tunnel voor of na verplaatsing?

 2. Ik snap de link niet met problemen met aqualectra en geen lantaarnpalen… iedereen heeft last van aqualectra en als er geen stroom is zal de lantaarnpaal ook niet branden!

 3. Er is licht aan het einde van de tunnel….maar niemand weet hoelang de tunnel is met deze Regering…… meer een funnel…..!

 4. het lijkt wel of ik in belgie ben !!!

 5. In wijken zoals Jan Sofat, CE, BB, etc. is de infrastructuur, dus de wegen, de elektriciteit, het water, en de staatverlichting door de Vereniging van Eigenaren betaald en in opdracht van hen aangelegd. Daarom werkt het daar ook wel en wordt het onderhouden. Maar ja daar wonen mensen die hebben denkvermogen en die snappen dat je moet blijven onderhouden. Daarnaast betalen die mensen ook mee aan wegenbelasting en alle andere sponsoring van de overheid.
  Dit even vooral voor schrijver “ach ja” en misschien voor anderen die denken dat het in de “rijkere wijken” vanzelf gaat. Benieuwd waar Monks zelf woont.

 6. Weet niet of weghalen en dan elders plaatsen wel een oplossing is.

  Vraag me nu wel ineens af of wijken als Jan Sofat, waar wij als burgers niet in kunnen straatverlichting van de overheid krijgen. Betaald met ons belastinggeld????
  Ik weet dat Jan Sofat een hek om hun buurt heeft gezet en daarmee door de overheid aangelegde wegen heeft ingepikt. Dat kan natuurlijk niet en moeten we niet pikken.

 7. Ik wist niet dat Julianadorp ook onder de minder bedeelde wijk mee gerekend werd? Belachelijk weinig verlichting daar die het nog doen. Haal maar weg…. maar neem dan wel degene die het al niet doen. Anders word het wel erg donker he.

 8. Je zal maar familie van deze zwakbegaafde meneer zijn.. ik hoop niet dat het kinderen heeft want die zullen wel gepest worden!

 9. Waarom niet gewoon van anderen leren?

  http://www.nu.nl/economie/2522211/miljoenenbesparing-zuinige-straatverlichting.html

 10. Groot gelijk Mr. Monk, dat is precies wat we nodig hebben!

  Onverlichte straten belemmert de de groei van de economie. Zodra de overheid zakken geld weg pist, om paaltjes te verplaatsen, kan de gouden eeuw eindelijk beginnen.

  Dankzij dit soort mensen, die geen prioriteiten kunnen stellen, is Curacao wat het is…

 11. Wat een joker heeft Wiels nu weer uit zijn doos van Pandora getoverd! Bij elke nieuwe greep in die doos komt er een grotere dorpsgek naar boven. Ik was tot op heden nog gematigd positief over ontwikkeling en aanzien Korosu in de rest van de wereld maar ik schaam me nu om te vertellen dat ik op Korosu woon en onderdeel ben van die club malle henkies! Gelijk maar even de nieuwe naam onthullen (Yu-certificatie op te vragen bij PS) van onze nieuwe minister: MONKEY DONKEY.

 12. Ik neem aan dat dit gewoon een grap is…. mocht het niet zo zijn haal gerust mijn lantaarnpaal weg, hij valt wel na elke flinke regenbui uit om dat weer na 3 weken gerepareerd te worden. Hij brand overigens wel dag en nacht als hij werkt aqualectra mag hem van mij overdag ook uitzetten en dan deze stroom aan de armere wijken doneren.
  Ik ga er overigens van uit dat ik in een rijke wijk woon simpel gebasseerd op het feit dat ik een lantaarnpaal voor de deur heb. Dhr Monk zal met zijn salaris ook niet al te beroerd wonen wellicht kunne ze de 80/20 regeling handhaven en iedere “echte Yui Korsou een lantaarnpaal geven. Ik denk dat voor de lagere inkomens klasse ook behoefte is aan een verbetering van openbaar vervoer, wellicht als we de dienstwagens met (en zonder) chauffeur van de ministers een afschaffen en de dienst reisjes eens flink beperken we weer een nieuw budget hebben de burgemeester van amsterdam gaat ook met de fiets of tram naar zijn werk (700.000) in woners. maar wellicht moet ik nederland niet als voorbeeld gebruiken de PS wil toch onafhankelijk worden van Nederland; net als Haiti het prima doet zonder Frankrijk, Santo Domingo zonder Spanje, en Jamaica zonder Engeland om over de florisante economie van Suriname zonder Nederland maar niet te spreken. Geeft niks hoor de PS heeft geen voorbeelden Nodig ze weten het toch beter.
  Stop met de dienst reisjes in prive jets en laat je partner of by side ook eens thuis als je voor je werk weg moet, maak gewoon een reisje naar de wijken waar de armoede heerst na de verkiezingen ipv alleen voor de verkiezingen.
  Wellicht kunnen er ook eens wat commisarisen naar huis bij de selikor, curoil en uts of aqualectra deze bedrijven hebben niet eens concurenten, kunne niet heelveel klanten hebben met zo een kleine bevolking maar hebben pesoneel alsof het hele multinationals zijn.
  dit alleen maar om de politieke vrienjes aan de bak te houden.

 13. Asfalt uit de wegen bij rijke mensen halen………. briljant,
  eigenlijk wil hij het liefst geld van rijke mensen halen en in de gaten van de handen van arme mensen gooien……
  Of na de kassa van AH uit de karretjes van rijke mensen de boodschappen eruit halen in aan arme mensen geven….

 14. Typisch zo’n populistische uitspraak van PS leden…Monkey see Monkey do…Ik wed 100 ANG dat deze idioot voor een lange tijd Minister zal blijven aangezien hij precies doet wat zijn meester hem opdraagt.

 15. monkey,s hebben meer verstand wat is je volgende idee denk vermogend van nul

 16. Ik heb er nog eentje voor meneer Monk:
  Asfalt uit de wegen halen en dan in de andere gaten stoppen!

 17. Allerjezus, je wordt gewoon ziek, zwak en misselijk van deze lui…….

 18. Hey Mr Monk(ey)…..ik neem aan dat ze beginnen om bij U in de straat de lantaarnpalen er uit te graven?!?!

 19. OMG….deze toekomstige minister heeft echt de toon gezet…niemand….maar dan ook niemand neemt Curacao meer serieus!….welcome to the jungle….Hilarious!

 20. Goed voor de criminaliteitcijfers! In de “rijke” wijken valt wat te halen…….in het donker wordt dat alleen maar makkelijker gemaakt!

 21. En dan alle rijken van dit eiland afjagen zodat er alleen maar armen overblijven zodat dit eiland helemaal in een bodemloze put valt…
  Het gaat weer de goede kant op met dit eiland…

 22. Geweldig, ik zal de mijne voor de deur vast uitgraven…

 23. Haal de verlichting weg uit de zgn rijke buurten zodat de criminelen nog makkelijker daar kunnen roven en moorden..

  en hoeveel stemmen had mr monk ook al weer? idd!

 24. Carlos Monk

  Monk kwam in 1997 voor 3 maanden als ‘interim manager’ bij de Neutrale Wijkverpleging/ Kraamkliniek Rio Canario, hij is daar bijna 10 jaar gebleven tegen een vergoeding van 20.000 per maand.
  In 2002 zou er een onderzoek gedaan worden naar de financiële situatie van het Kraamkliniek toen bleek dat het Kraamkliniek financiële problemen had. Daags voor een bezoek van de SOAB is tot 2x toe de hele administratie in ‘brand gestoken’ nadat deze eerst vanuit de Kliniek naar Medisch Centrum Blauw was verhuisd.
  Bij de laatste brand zijn de filekasten van de financiële administratie eerst opengebroken en ‘daarna in brand gestoken’.
  Daar is aangifte over gedaan, maar deze zaak werd geseponeerd.

 25. deze afgestudeerde staat ook op het punt om monk(ey) business in het donker achter te laten…
  chuuus!

 26. in deze coalitie hoef je niet geremd te worden door enige inteligentie.
  gewoon dom weg wat roepen (Wiels doe niet anders) en kijken wat er gebeurt.
  als het niet zo triest was zou ik er om kunnen lachen.
  we veranderen de namen van scholen, straten enzovoort.
  en alles komt goed…..wat een stupiditeit….

 27. En nog iets mijnheer Monk. Blijf jullie maar zo doorgaan. Straks komt nog geen enkele afgestudeerde terug. De investerdeers lopen allemaal weg. En de hardwerkende man en vrouw die de Curacaose economie draagt verkast ook naar het buitenland. Wie blijven achter? De kansloze Curacaoenaar natuurlijk. Want die kunnen nergens heen. Die hebben natuurlijk geen opleiding en dus ook geen perspectief. Dan is de weg vrij om hun te bestelen van hun laatste rode centjes. Je moet je wel realiseren mijnheer Monk, dat het dan wel afgelopen is. Er komt daarna geen cent meer binnen, want op is op. Het enige wat je dan kan doen is samen met je coalitiemaatjes, onder je verplaatste straatverlichting, met een flesje rum, de dagen aftellen dat die licht ook uitvalt.

 28. Geachte heer Monk,

  Als ik het goed heb begrepen wordt u minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening van ons Land. Openbare verlichting valt niet in uw portefeuille mocht u dat nog niet duidelijk zijn. Maar goed misschien dat u uw collega minister in de Raad van Ministers kan aansporen om eens flink te investeren in zonnepanelen. Overigens heeft u daar ervaring mee (Westpunt). Lantaarnpalen met zonnepaneel zijn tegenwoordig overal verkrijgbaar (Kooyman?). Past in elke wijk (duur/arm etc) en kost de burger geen gulden.

  Mocht u partij stemmen willen behouden dan adviseer ik u werk te maken van Kranshi. Wat zou het toch mooi zjn als ik mijn uittreksel volledig digitaal kan aanvragen, kan betalen en dan alleen maar hoef af te halen. Dat is dienstverlening voor ons Land. Zo zijn er veel meer zaken die belangrijk zijn voor ons Land mijnheer Monk!.

  Als u dan toch helemaal klaar bent op het ministerie en naar het plafond zit te staren dan mag u zich bezighouden met de openbare verlichting. Maar dan wel eerst even langs u collega minister anders bent u de volgende die mag vertrekken.

 29. Wat een populistische partij is die PS. Alleen maar achterijke ideeen roepen om stemmen binnen te halen van de armere zielen. Het is altijd de schuld van de ‘rijken’ dat de armen het minder goed hebben. De straatverlichting verplaatsen helpt niet mijnheer Monk. Een betere oplossing is om onze jongeren betere scholing te bieden zodat deze over enkele jaren ook die mogelijkheid hebben om een huis in een ‘rijke’ buurt te kunnen veroorloven. Wat wllen jullie dan doen? Die mensen straffen die jaren hebben gestudeerd en vervolgens keihard moeten werken om hun hypotheek en studieschuld terug te kunnen betalen om de armen te belonen? Dus wel onze belastinggeld incasseren om vervolgens onze straatverlichting waar wij verdomme ook recht op hebben weg te halen tbv anderen? Wil je op deze manier je positie veilig stellen? Reken maar dat je buiten de overheid nergens anders aan de bak komt. Ik heb niets tegen dat andere wijken ook straatverlichting moeten krijgen, maar dit kan niet ten koste van een andere wijk. Hoe durf je eigenlijk? Stelletje ongeschoolde idioten zijn jullie.

 30. Aan de regringing, deze, de vorige of de volgende:
  Straat verlichting bij de enne wijk er uit halen en bij de andere er weer in zetten is veel duurder dan nieuwe plaatsen. Dit aangezien er twee keer gegraven moet worden en de lege putten gedicht moeten worden.

  De technologische advances van deze eeuw laten het toe om goede verlichting aan te kunnen schaffen en die zekker geen 6000 US$ kosten per stuk. Solar is niet het goedkoopste en is misschien niet nodig. Het is alleen een optie als het leggen van kabels ergens naartoe, duurder is dan de aanschaf van de verlichting op zonnepanelen.

  Het is al erder door Green Force geadviseerd om straat verlichting LED te maken, dit bespaart de regering stroom, het is minder verblindend en milieuvriendelijker. Wij hebben niet zo veel verlichting nodig, met de helft kunnen we ook wel.

  Een ding is zekker, het zou goed zijn als alle nieuwe te plaatsen straat verlichting, meteen voldoet aan de Dark Skies innitiatief. Dat is een innitiatief om de avonden donkerder te maken en zo de balans van de natuur minder te ontvrichten. Ook zorgt het voor een afname in sommige soorten kanker omdat men niet gestoort wordt in zijn slaap door licht.

  Als Aqualectra wordt betaald voor straatverlichting overal, waarom worden zij daar niet aan gehouden?, of klopt dit verhaal niet?, kom de regering zijn betalings afspraken wel na?.

  Het is ook geen geheim dat er vaak stroom wordt gestolen van lantarens af, en dit gebeurd dus meestal in de wijken met lagere inkomens. Hoe gaat dit voorkomen worden?.

  Verlichting is niet noodzakelijk, betere wegen wel. Je doet meer voor het volk om goede verharde wegen aan te leggen dan en paar straat lampen hier en daar.

  Het plaatsen van straatverlichting geeft een veiliger gevoel en verkleint de kans op ongelukken. Wel is het nodig om dit goed doorgedacht te doen, dus nog een keer:
  – Recyclebare lantarens.
  – LED lampen voor energie besparing.
  – Armatuur of designs die aan het milieu denken. Dus geen licht waar het niet nodig is, alleen naar beneden en niet te vel.
  – Aangezien LED niet veel stroom nodig heeft, misschien bestaan er nu modelen die betaalbaar zijn en die met zonnepanelen werken.
  Green Force

 31. Monk zegt het zelf al: “de straatverlichting waar de overheid Aqualectra voor betaald”, dus hij lijkt ook te weten dat de straatverlichting door de overheid (DOW)bepaald en betaald wordt.Dus als je overal licht wilt dan moet de overheid geld op de begroting vinden en het overal laten aanleggen door een aannemer en door Aqualectra van elektriciteit laten voorzien en bemeteren. En dan moet DOW samen met de aannemer voor onderhoud zorgen, een woord wat men niet kent hier bij de overheid. Als iets moet blijven werken moet je er wat aan doen en dat is nu eenmaal heel veel werk…….

 32. ho ho ho die monk is de robin hood van curacao ala 2011 geweldig die man ga door !

 33. Zit wel lekker die stoel of niet MONK EY!

  Plaats genomen om met de domste iedeen te komen… en dan nog steeds mensen die geloven dat dit te maken heeft met politiek ?

  Wiels….als je nou Monk Uit de partij gooit en uitrekendt wat hij verdient maandelijks, is je formule voor aanschaf van nieuwe verlichting zooo opgelost. Stel MALOTEN zijn het !
  je hebt niets aan verlichting als je BOO installatie de boel niet aan kan !

  Thinking outside the box ….. I think there is not even a box !

 34. En weer een voorbeeld hoe deze regering alleen beschikt over ministers met totaal geen enkele kwaliteiten!

  Triest dat deze corrupte zooi ons land moeten leiden..

 35. GRRRRRR Salina en Julianadorp hebben ook geen verlichting…armere wijken???? Hoe verplaats je het probleem… zo zie je maar weer wat de intelligentie van onze toekomstige minister is……ik word hiet zo moe van, waarom de arme wel en de ” rijke” niet, moeten wij onze straatverlichting zelf aanleggen??? Hoe ver gaan we??

 36. Worden ze weggejat Hahahahahha MONK….IK LACH ME DOOD ! …Kom maar halen die straat verlichting…. sjappie…. waar zijn jullie mee bezig…? kan je die vraag aan jezelf stellen ?

  TRIESTE BOEL die PS …..

 37. Is dit echt?
  Sorry, maar ik kwam niet meer bij van het lachen………

 38. Waarom zo weifelend optreden? Vanwaar die terughoudenheid heer Monk? DEPORTEER die upper class toch gewoon naar de krotten van Ser’i Papaya en Koraal Specht en stel de leeggekomen huizen beschikbaar voor het volk! Waarom lantaarnpalen uit de grond trekken als je de mensen kunt deporteren? Lees eens iets over het Stalinisme heer Monk, het zal u verlichten!

 39. Hoe heet dit….verplaatsen van het probleem. Typisch voor deze (toekomstige) minister en de overige leden van deze regering. Zij kunnen helaas niet in oplossingen denken.

  Het is altijd de schuld van anderen, het vorige kabinet, aqualectra, UTS, TDS, de piloot van Divi Divi enz.enz.

 40. En dan vragen ze zich af waarom de gestudeerde Yu di Kòrsou niet terug willen : S

 41. Scary to think this is the way our great leaders think!!

  Of course it’s a lot cheaper to go dig out the poles in one place and then put it in another place, instead of just buying some new poles. Yeh right!

  Solar lights maybe so you don’t have to depend on Aqualectra.

  Mr Cooper has experience with those. He bought them for the road to Westpunt for
  US$ 6.000 a piece a few years back
  (even in those days that sounded like way and way too much money for a street light, I wonder what they really cost).