• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Hans Weitenberg, voorzitter van College Financieel Toezicht (Cft), blijft kritisch over bepaalde aspecten van de openbare financiën van Curaçao en Sint Maarten. Dit concludeert hij naar aanleiding van een bezoek dat Cft bracht aan de eilanden tussen tussen 9 en 20 mei.

Weitenberg is bezorgd over het uitblijven van tijdige rapportages die nodig zijn om de uitvoering van de begroting van 2012 op tijd te kunnen bijsturen. “Het land Sint Maarten wilde eerst zelf kennisnemen van de jaarrekeningen alvorens ze aan het Cft beschikbaar te stellen. De achterstand in de rapportages is veroorzaakt door de ontmanteling van de Nederlandse Antillen en de complexe materie die daarbij kwam kijken.” Dit meldt RNW vandaag.

Afspraken
Het Cft heeft ondanks dat het begrotingsproces veel stof deed opwaaien, geen harde afspraken gemaakt met Sint Maarten. Volgens Weitenberg draait alles om vertrouwen. “We gaan uit van een positieve grondhouding en hebben vertrouwen in Sint Maarten. We blijven de zaken echter wel kritisch volgen.”

Curaçao
De begroting van Curaçao toont een bescheiden overschot. Volgens Cft is dit het juiste moment om noodzakelijke veranderingen door te voeren. Weitenberg laat weten dat enkele voorgenomen maatregelen nog wel op zich laten wachten. Eerdere genomen maatregelen, als de casinotax zijn al herhaaldelijk aangepast.

6 reacties op “Begroting Curaçao toont overschot”

 1. @Gerrit
  Die schuld wordt steeds groter gezien het uitgavenpatroon van onze ministers & Co. Ernstige zaak natuurlijk.

 2. Er zijn nog steeds schulden!

 3. besteed aan goede scholing in achterstandswijken, dat is goed voor de toekomst van de kinderen aldaar…

 4. geld voor verlichting ! geeft wat aan MONK…

 5. Hmm het overschot is allang verdwenen aan first class vliegen van onze ministers

 6. Bij overschot kijken hoe dit gebruiken om de werkeloosheid aan te pakken en de infrastructuur te verbeteren.