• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De PAR-fractie heeft een motie ingediend voor een audit op de twee selectieprocessen van de huidige en vorige regering voor de topfuncties in de overheid. De motie was om de selectie en het natrekken van referenties van kandidaten tijdelijk te stoppen, zodat de regering aan de regelgeving voldoet.

De regelgeving is vastgelegd in het sociaal bestuur. Op deze manier ontstaat er transparantie en duidelijkheid waarom de huidige regering eerdere kandidaten opzij schoof. Het vertrouwen neemt toe in de democratie als het kabinet gehoor geeft aan de bezorgdheid van de kandidaten die aan de kant zijn gezet.

Noodzaak
De noodzaak van een audit op beide processen wordt als dringend gezien, gezien de uitlatingen van minister Wilsoe die over de procedure sprak waar hij zich verantwoordelijk voor voelde. Volgens de PAR zei hij duidelijk dat hij verantwoordelijk is maar dat hij geen weet heeft inzake de benoemingen van topkader in het publieke apparaat. Volgens de PAR-fractie is deze eerlijkheid nog meer reden tot controle.

2 reacties op “PAR wil controle topfuncties overheid”

 1. OH CRY CRY CRY MY BELOVED ISLAND!!!!!!!!

 2. De PAR wil een audit naar de benoeming van het topkader om zo de transparantie van de benoemingen te kunnen onderzoeken. Dat wordt nog een hele kluif. Ons Land mag overigens zich voorlopig in de handen knijpen. Er zijn een aantal mensen (Landskinderen en makambas) die een voordracht op zak hadden. Het is maar goed dat deze mensen het juridische gevecht nog niet aangaan. In het arbeidsrecht is het namelijk gebruikelijk dat als je een voordracht op zak hebt dat je er vanuit mag gaan dat je benoemd wordt. Je zit namelijk aan het eind van de procedure. De voormalige minister Willems heeft een aantal voordrachten niet laten effectueren door de raad van ministers. Reden van afwijzing: u draagt teveel een PAR kleur of u bent een makamba. Weg kennis en kunde en nu moeten we het op sommige ministeries doen met mensen die betaald worden in schaal 15, 16, 17 en 18 die de ervaring missen. Uiteraard zijn er ook topkader functionarissen die deze benoeming verdienen maar die zijn op één hand te tellen.

  Een audit zal weinig uithalen want de benoemingen kan je niet meer ongedaan maken. De PAR heeft in de periode dat zij nog zitting hadden in het bestuurscollege een inschattingsfout gemaakt. De PAR heeft die benoemingen onnodig lang uitgsteld en toen kwamen de verkiezingen. Weg PAR, weg benoemingen en bon dia Helmin Wiels.

  Het is een mooi toneelspel op ons Land, veel acteurs en veel scripts. Hopelijk word het verflimd en slepen Schotte en zijn aanhang nog een Grammy in de wacht!.