• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Churandy Martina komt officieel uit voor Nederland. Door de statutaire wijziging moest de Curaçaoënaar kiezen tussen Aruba of Nederland en zijn keuze is op het laatste gevallen. Versgeperst.com was benieuwd of voorbijgangers achter zijn keuze staan en ging de straat op.

“Het is begrijpelijk”, reageert de 22-jarige Anand. “Ik zou hetzelfde hebben gedaan. Hij heeft betere mogelijkheden nu, lijkt me. Het is wel zonde, hij is de trots van Curaçao en we hebben niet heel veel mensen op wie we trots kunnen zijn.”

Onafhankelijkheidsideeën
De 32-jarige Shirmaine vindt niet dat Martina een keuze had. “Wat had hij anders gemoeten? Nederland is bekender dan Aruba en groter en voor Curaçao kon hij niet kiezen.” Jamy (28) vindt het jammer dat dit het gevolg is van 10-10. “Pabien hoor, lang leven die onafhankelijkheidsideeën. Straks tellen we helemaal niet meer mee.”

Negatief
De 25-jarige Wilfred zou nooit voor Nederland hebben gekozen. “Weer een succesvolle Antilliaan die dat niet uitdraagt. Logisch dat ze in Nederland altijd negatief zijn over Antillianen: De goede die er zijn komen allemaal uit voor Nederland. Ik zou zeker niet voor Nederland kiezen. Als hij voor Aruba had gekozen waren het nog steeds een soort Antillen geweest.”

14 reacties op “‘Het is zonde: Churandy was de trots’”

 1. Maakt niet uit kleur ras waar je in geloofd.iedereen heeft een eigen keus en dat is democratie bij het referendum heeft de meerderheid gekozen voor een status aparte net als op aruba respecteer dit en net zoals shurandy zijn keuze respecteer dit lang leven nederland lang leven curacao lang leven democratie

 2. @wancho, je doet nu net alsof de PAR alleen aan de macht was terwijl je heel goed dat veel schade is uitgericht tijdens de FOL, PNP, PLKP, NPA, MAN en de vele eenmanspartijen! Cova, Constancia, Asjes, Cooper, Marchena, Prince, Lak etc zijn allemaal geen PAR politici!

 3. by the way Wancho… toen ik voor curacao wilde uitkomen tijdens de world surfing games van 2000 in Brazillie…. moesten ze er niets van hebben dat waren de olypics.!… en heb toen Aruba Vertegenwoordigd zij wilde METEEN!!!! because it is about MARKETING !

  …. dat heeft niets te maken met PAR of MFK….. 10 jaar later als een hardloper zijn roots wil vertegen woordigen en wij al deze politieke kolere zooi blijven handhaven is er nog steeds niets verandert ! omdat hij geen antilliaan is ? Maar Curacaoenaar en wij als LAND hadden dit bijvoorbaat moeten aanpakken… laat staan dat deze regering la bepaald heeft wat de toekomstige munt gaat worden…. dus hoe je het ook bekijkt ik heb totaal SCHIJT aan politiek en ik ben niet bang om te zeggen dat het een bende is …welke partij dan ook!

  Ben nu net 2 jaar terug op curacao uit Hawaii wel te verstaan dus verander je gedachte en had ook beter verwacht van deze regering maar hoe je het draait of keert ….je vist er VER naast !

  CHURANDY ! KORE! KORE! No worrie pa ken bo ta kore kore pa bo MES !

  NOS MES NO POR !
  tantu haters ! that wish they could fit your shoes !

 4. HAAHAHAH @ WANCO! …… bo nos sa nada…. maar leuk bedacht….
  moet zeggen je hebt aanleg voor de politiek van nu…. onzin verkondigen…

  It heb trouwens op MFK gestemd en helaas moet ik bekennen dat ik toch liever op de PAR had moeten stemmen om je toch een beetje gelijk te geven…
  maar deze flapdrollen hier snappen het niet helemaal….

  by the way wancho….I like the way you think ! hahahahahahahahha

 5. @Carlito,
  nog iets, wie was aan de macht toen Hero Brinkman van de PVV naar Curacao toog en de Antilliaanse regering betichtte van zware corruptie? tegen wie hadden door de jaren heen de verschillende nederlandse politici het toen ze de PAR regeringen van corruptie beschuldigden? je wilt ons toch niet wijsmaken dat onze huidige regering aan de macht was? nederland heeft toen bij monde verschillende malen de PAR regering van corruptie beschuldigd! dat was toch niet de regering Schotte? dus houdt eens op met jouw domme opmerkingen.

 6. @Carlito,
  ben je nou dom of gewoon een van nature oerstomme burro? je blijft maar vingerwijzen naar de huidige regering die pas 7 maanden aan de macht is en ondanks alles probeert te regeren na de bullshit en rommel die jouw vorige “kleptomane PAR-regering” achtergelaten heeft na 16 jaren van corrupt wanbeleid! hoe durf je eigenlijk? denk je soms dat eenieder net zo dom is als jij hier bewijst dat je bent? ben je soms gek geworden? jouw vorige regering heeft niks geregeld, wie had volgens jouw alles in orde moeten brengen? niet de regering Schotte, maar jouw vorige kleptomane partij PAR en hun corrupte kleptomane regering die tot 10-10-10 het land bestuurden. wat doe je eigenlijk nog in Curacao vraag ik me af?

  waarom vertrek je niet lekker naar nederland dat volgens jouw het beste land ter wereld is? je aanhoudende stomme kritiek op onze huidige regering slaat nergens op, het zal niemand verbazen dat je waarschijnlijk ook een van die uitvreters bent die op de loonlijst van de vorige regering zat, eigenlijk een ploeg kleptomanen die eindelijk verdreven zijn. wat nu nog rest is jouw PAR-compinchis achter slot en grendel te smijten, ze waren corrumptief door corruptie en diefstal van gelden dat het volk toebehoorde toe te laten! dacht je echt dat ze in Nederland niet weten wat de PAR regeringen allemaal uitgevreten hebben? puur om politieke redenen houdt nederland ze “tot nu toe” de hand boven het hoofd. zolang ze maar flink hun best doen om onze huidige regering te dwarsbomen.

  maar het heeft eigenlijk geen zin om met een buriku als jij in discussie te gaan. maar knoop mijn boodschap maar goed in jouw buriku oortjes, flapdrol!

 7. Correctie ” heeft verdomd goed gekozen”.

 8. Elise wat is zonde dat hij voor Nederland heeft gekozen. Ik zie er niks zonde aan. Jij zou het ook hebben gedaan als vooruit wilde komen toch. Dan zou je ook naar je eigen belang kijken toch. Laten wij eerlijk wezen er zijn voor hem geen enkel doorgroei mogelijkeheden dus moest hij kiezen en heeft verdoemd goe gekozen ook. Nederland is een land die veel betere ervaring heeft op dat soort sportgebieden dat zo’n kleintje als Curacao. Hij heeft al olympische spelen gelopen voor Curacao door een foutje niet als eerste geeindigd. Ik zou in de plaats van Churandi ook hetzelde hebben gedaan om verder te groeien. Hij is en blijft de trots van Curacao en van Nederland. Niks mis mee hoor.

 9. Of het nou voor curacao is of voor nederland dat maak niet zoveel uit hij is een curacaowenaar
  met nedelandse paspoort , ik zal jiuchen voor beide .

 10. @ Wilfred…wat een domme opmerking. Churandy draagt juist wel uit een Curacaoenaar te zijn. Hij is geen Antilliaan meer. Deze bestaan niet meer sinds 10-10-10. Aruba maakte al langer geen deel meer uit van de voormalige NA.

  Verder moet je je klachten bij de regering in Forti neerleggen, die prutsers konden het niet voor elkaar krijgen om hem startgerechtigd te krijgen voor Pais Korsou. Hij had graag voor Pais Korsou uitgekomen maar hij werd gewoon gedwongen om voor Nederland uit te komen, dit om zijn geliefde sport te kunnen bedrijven.
  Hij heeft groot gelijk dat hij gekozen heeft voor Nederland. Daar is het allemaal WEL geregeld.

 11. Churandy heeft heel goed gekozen
  had die allang moeten doen
  die jongen heeft meer keuzen dan iedereen

 12. de baseballers komen ook uit voor Nederland maar daar hoor ik niemand over..

 13. HAHAHH Deze regering weet niet van AANPAKKEN! …. weer achter net net vissen….
  Ja ,Als je als land ( nieuw land nog wel ) niet eens fatsoenlijk kunt regeren… wat heeft een TOP sporter dan hier te zoeken ! er word geen moer gedaan voor de jeugd een kranten artikeltje over een BMXer of een antilliaanse voetbal speler in NL …. een hardloper die harder kan lopen dan onze regering kan bijhouden……. dus vrije wil…. lekker doorlopen Churandy ! Bravo !

 14. Als Churandy Martina straks een medaille wint zal hij heus wel de Curacaose vlag om zich heen hangen!