• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het rommelt bij het ambulancepersoneel. Sinds januari 2010 valt het personeel onder de overheid en de laatste maanden heerst er onvrede onder werknemers van Fundashon Kuido Ambulans (FKA). Constancia noemt de werknemers een ‘beetje verwend’.

De werknemers klagen over slechte werkomstandigheden. Zo moeten zij op een kale matras op de grond slapen tussen diensten door en is er geen TDS. In hun vorige werkomgeving, het CEMS-gebouw in Emmastad, was er wel een TDS-aansluiting. Constancia vindt dit overbodige luxe. “We gaan ervan uit dat ze er zijn om te werken. Als iemand zich verveelt dan kan hij een boek lezen of iets anders doen om door de wachtdienst te komen.”

Financiën
FKA is ondertussen naar vakbond Abvo gestapt met hun klachten. De minister geeft aan al contact te hebben gehad met de vakbond. De werknemers maken zich ook zorgen over de financiën. Zo heeft een aantal werknemers niet hun volledige salaris ontvangen. Dit kwam door een fout bij de afdeling Financiën van het Ministerie. “Dit is ondertussen opgelost”, aldus Constancia gisteren in de persconferentie van de Raad van Ministers.

Pensioen
Het personeel is ook bang voor een pensioenbreuk met de overgang van CEMS naar FKA. “Daar kunnen wij ze in geruststellen. Mensen die in dienst zijn van de overheid kunnen met een gerust hart met pensioen gaan en het volledige bedrag verwachten”, licht Constancia toe. Daarnaast kreeg het personeel vroeger contant een vergoeding voor eten. “Dit ontvangen zij nu gewoon bij de uitbetaling van hun salaris. Ze vinden het te weinig omdat ze er belasting over moeten betalen maar wij hebben vanaf het begin afgesproken dat dit niet meer cash wordt uitbetaald.”

Kapotte uniformen en airco’s
De ambulancedienst heeft ook aangegeven dat ze lopen in kapotte uniformen. “De uniformen zijn onderweg en de kapotte airco’s worden gemaakt. De overheid werkt de relevante pijnpunten weg, maar kleine dingen zoals ‘er is geen papier om de handen te drogen’ horen niet bij een vakbond. We zijn een groot departement en er moet voor worden gezorgd dat als de voorraad op is, deze wordt aangevuld.”

2 reacties op “‘Ambulancepersoneel is een beetje verwend’”

  1. Je bent verwend op Curaçao als je een werkend toilet en airco op het werk hebt. De Cems gebouw, dat aan de minmale eisen voldoet, wordt al beschouwt als luxe omdat alles daar werkt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Men wordt geacht in verpauperde overheidsgebouwen te werken zoals ons ziekenhuis en vliegveld.

  2. Ze zijn er om te werken.. dat moet juist constantia zeggen.. wat heeft zij al die jaren bij de overheid gedaan??