• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curaçao nieuws helmin wielsCURAÇAO – Uit onderzoek van Sentro di ‘Doktor’ is gebleken dat de aanhangers van Pueblo Soberano het meest tevreden zijn over het functioneren van kabinet-Schotte. 68 Procent van deze stemmers vindt dat de partij goed werk verricht. Ruim 300 respondenten zijn telefonisch ondervraagd over hun mening.

Het centrum voor politieke vorming is verbonden aan de Inter-Continental University of the Caribbean (ICUC) en wil dit soort onderzoeken vaker gaan uitvoeren. Statisticus Gilbert Cijntje concludeert dat de stemmers van de partijen PS, MFK en PAR het meest trouw blijven aan hun partij als er weer opnieuw gestemd zou worden.

Huidig kabinet
Ruim 63 procent van de MAN-stemmers zijn positief en van de MFK-stemmers is dit 60 procent. De respondenten werden gevraagd hun mening te geven over het kabinet. PS-stemmers laten weten dat 90 procent het huidige kabinet verkiest boven het eerdere kabinet. Dit in vergelijking met 70 procent van de MFK-stemmers en 60 procent van de MAN-stemmers.

4 reacties op “PS-stemmers tevreden over kabinet”

 1. Het nieuws dat de PS stemmers tevreden zijn over het kabinet Schotte en zijn aanhang roept nog wel wat vraagtekens op. Als ik het bericht goed begrijp zijn er 300 respondenten geinterviewd. Ons Land heeft ongeveer 140.000 bewoners dus dan heeft 0,0021% van ons Land meegedaan aan dit onderzoek. Van die 300 respondenten is 68% tevreden over het kabinet wat inhoudt dat 204 respondenten tevreden zijn. Het bericht vertelt niet of dit nu alleen PS aanhangers waren of dat er adrandom geinterviewd is.

  Het bericht laat verder achterwege waar de PS stemmers dan tevreden over zijn. Over de besluiten (welke?) die het kabinet Schotte heeft genomen? Over de ministers van de PS? Ik weet niet of de PS stemmers ook weleens bij Kranshi komen maar daar kan je toch niet tevreden over zijn. Dat is wel een dienst welke wordt bestuurt door een PS minister. Of zijn de PS stemmers tevreden over de 80/20 regeling die de prullenbak in mag van de Raad van Advies?

  Gilbert Cijntje zal zijn werk zonder twijfel goed hebben gedaan maar voor de rest moeten we dit bericht maar gauw vergeten.

 2. Dat dit de media nog haald,300 respondente is toch een lachertje, invervolg Mauris de Hond maar ff laten invliegen, maakt niet uit wat het kost maar dan hebben we in iedergeval een uitkomst die te hanteren is, en niet kijken op vliegkosten daar heeft deze regering toch geen moeite mee privé jet Hato/ Cuba, Amsterdan / Cuba visa versa fotograaf!!!

 3. hadden ze maar 300 stemmen dan?

  lekker onderzoek…

 4. 68 procent is maar tevreden.. tha moet Wiels toch maar beter luisteren..