• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gedoogbeleid goedgekeurd waarbij de komende twee maanden dertig duikers harpoenen mogen gebruiken om de lionfish te vangen. Dit maakte minister Jacinta Constancia (Natuur) gisteren bekend bij de persconferentie van de Raad van Ministers.

“Het LVV-personeel is getraind door Amerikaanse experts op het gebied van lionfishes en zullen op hun beurt de duikers een korte cursus geven”, licht Constancia toe. De duikers zullen vooral te werk gaan bij stranden waar veel toeristen komen. Op 26 juli zal er wederom een lionfishwedstrijd georganiseerd worden. Dit keer zullen vissers, zonder harpoenen, bij Caracasbaai de vis te lijf gaan.

4.000 lionfishes
Het ministerie is ook in gesprek met een expert die beweert in één keer 4.000 lionfishes te kunnen vangen. De expert wil dit doen door middel van de eitjes van de lionfish zelf. Op de eitjes komen de mannelijke lionfishes massaal af, waardoor er veel tegelijkertijd gevangen kunnen worden.

9 reacties op “Gedoogbeleid lionfish-harpoenen”

 1. Constancia…. Ik will wel een job bij de LVV….!

 2. Vergat ik te vermelden, dit advies is gratis !

 3. Zo was er ook eens een expert die rond de Isla een systeem kon aanleggen (vergelijkbaar met de irrigatie systemen) en hij zou dan afhankelijk van de geproduceerde stankoverlast via zijn systeem een soort deodorant de lucht in spuiten en de stankoverlast werd teniet gedaan. Misschien dat die idioot nog rond loopt en mijn advies aan hem is: probeer het nog een keer, deze regering is wel in voor de expertise van zijn soort maloten.

 4. De expert is zeker Thierry Hernandez die hier wel ff 100.000 gulden voor wil vangen

 5. 4000 tegelijk vangen???? Ha ha ha een lachertje…maar ja deze minister en dat heeft het verleden al meerdere malen aangetoond geloofd in sprookjes. Hoe wil je die boven water krijgen???? Denk toch eens na!!!!

  Je moet de burger dom houden nietwaar.

 6. Daarom doe ik niet mee met deze vieze spelletjes van de regering ! ik kan iedere dag zelf op mijn manier safe deze vis vangen ! met een spear special voor lionfish !

  SAFE-SPEAR !

  Constancia you are moppin the floor with the water running !

 7. Plaats het instructiefilmpje op youtube zodat iedereen kan zien hoe het moet. Weer geld over de balk, Want gaan die LVV-mensen ook het water in. Of is het een droge training met een opblaasbaar lion fish.
  Wat ik niet begrijp is dat er maar 30 duikers met harpoenen te water mogen. Waar blijft de rest van de 170 harpoenen. Reserve voorraad. Twee maanden mogen ze maar duiken. Zijn dan alle Lion fishes dan verdwenen.

  Zij weet het volk wel te vermaken. Nu gaat ze in de Caracasbaai een catch the fish viswedstrijd doen. En dat allemaal van de centen van de belastingbetalers.

 8. Kan die “expert” ook een eitje op Jacinta leggen ?

  Kunnen die andere experts, ja die van LVV, niet een manual schrijven, zodat iedereen weet wat te doen of is dit weggelegd voor a happy few of weten ze niet hoe zoiets gedaan moet worden. Nou Jacinta wil best de helpende hand bieden en een schrijf-expert inhuren, er zit vast wel zo iemand in haar vriendenkring.

 9. HAHAHA DOM DOM DOM …twee dingen ! juist niet gaan waar veel toeristen zijn ! want dat is een low catch for sure ! ….tweede …zonder harpoen !? een lachtertje !

  CONSTANT weet CONSTACIA achter het net te vissen !