• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Curaçao Airport Holding (CAH) heeft in het kader van de ruimtevluchten die Space Expediton Curaçao (SXC) in 2014 gaan uitvoeren, de wetgeving hiervoor in kaart gebracht. “Dit is de eerste stap in het juridische gedeelte”, aldus minister Charles Cooper (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning).

Tijdens de persconferentie van de ministerraad gisteren in Fort Amsterdam was ook CAH-directeur Maurice Adriaens aanwezig. Hij overhandigde vier rapporten over de luchtvaartwetten aan Cooper. CAH heeft de rapporten laten opstellen door ruimtevaartexpert professor Denk Dunk van de Universiteit van Leiden.

Nederlands systeem
De rapporten gaan over de internationale kader van de wetgeving van Curaçao, de toepasselijkheid, de materiële vereisten en de relatie met de gewone luchtvaartwetgeving in Curaçao.Volgens Cooper is er gekozen voor een Nederlandse ruimteexpert aangezien de wetgeving van Curaçao aansluit op Nederland. “Maar we moeten ook rekening gaan houden met de Amerikaanse wetgeving en we zullen daarover de Amerikaanse regering contacten.”

Uitgaven
“Curaçao is in 2014 de eerste luchthaven op de wereld waar er gewone vluchten en ruimtevluchten worden uigevoerd”, vertelt Adriaens trots. “Daarnaast komt er naast de ruimtevluchten een space-entertainment center.” CAH investeert 350.000 dollar in het project. Hiervan is 40.000 dollar gebruikt voor de rapporten van Den Dunk. CAH had al 250.000 dollar besteed om te laten zien dat de regering serieus is en 60.000 dollar is besteed aan onkosten van SXC.

2 reacties op “Ruimtewetgeving in kaart gebracht”

  1. @Trupial, denk toch dat het iets anders ligt, onze huidige minister heeft al vastgesteld dat de schuld bij de piloot ligt. Dus Cooper in zijn alles omvattende wijsheid heeft eventuele claims bij voorbaat de grond ingeboord (althans dat denkt hij).

  2. Leuke afleidingsmanoevre voor het falend luchtvaartbeleid. De ex-minister is schuldig aan het Divi Divi Air-ongeluk en dat weet hij. Wie moet er straks voor al die schadeclaims opdraaien?