• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een olievlek houdt de gemoederen flink bezig. Hotelgasten van onder andere het Hilton, Marriot Beach, Blue Bay en Holliday Beach kregen te maken met een vervuild strand. Maar wat betekent deze olievlek voor de natuur van Curaçao?

Yvette Raveneau van Amigu di Tera maakt zich ernstige zorgen over de belasting van de natuur op Curaçao. “Doordat er op dit moment publieke stranden zijn besmeurd met olie wordt er alarm geslagen, maar er is al veel langer sprake van een olieprobleem.”

Valentijnsbaai
“Al langer ligt er een grote hoeveelheid olie in de Valentijnsbaai. Door de windrichting blijft de olie daar vaak netjes liggen. Nu de wind een andere kant opgedraaid is, drijft er olie naar de havenmond om vervolgens terecht te komen op open zee,” aldus Raveneau.

Mangroven
Morgen gaan medewerkers van Amigu di Tera op pad om de schade aan de natuur in kaart te brengen. “Ik maak me erg veel zorgen over de mangrovengebieden op Curaçao. Mocht er sprake zijn van vervuiling wordt het erg lastig alle olie tussen de takken vandaan op te ruimen.” Mangoven zijn taaie bomen dus daar maakt Raveneau zich minder zorgen om. “Onderwaterleven zoals krabben, slakjes en mosselen raken door besmeurde mangroven ernstig aangetast.”

Vogelsterfte
Russel Henriquez van de haveninspectie maakt zich ook zorgen over de natuur. Hij is op de hoogte gesteld van een triest geval van vogelsterfte. “Een besmeurde eend bij het Hilton heeft de olie niet overleefd en op het Marriot is ook een slachtoffer van de olie gevonden. Hoe het met deze vogel is afgelopen is niet duidelijk. Mark Vermeij van Carmabi en Amigu di Tera laten weten dat er nog geen met olie besmeurde vogels zijn binnengebracht.

2 reacties op “Bedreiging voor natuur door olievlek”

 1. Sta cruz gisteren een vieze slip laag aan het oppervlak tot zeker een meter diep… coffie melk achtige substancie …. mijn haar is er stijf van !

  DANK U , PS MKF EN MAN….. jullie maken er een zooitje van !

  Deze regering is een bedrijging voor de Natuur en MENS!

 2. ik vind het triest dat er al jaren lang olie in de valentijnsbaai ligt en dat er dan vervolgens niets aan gedaan wordt.
  waarom wachten tot de rest van de natuur verfvuild is….
  typisch de curacaose mentaliteit.