• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Naar aanleiding van verschillende controles die Aqualectra begin mei uitvoerde, heeft het nutsbedrijf een nieuwe betalingsregeling ingevoerd. Deze regeling geldt voor mensen met een betalingsachterstand en die om die reden zijn afgesloten van water en energie.

Bewoners die zijn afgesloten van water en energie omdat ze de rekening niet betalen, ontvangen eind mei een brief. Via deze regeling kunnen ze zich aanmelden voor de nieuwe betalingsregeling.

Achterstallige schuld
“Het gaat om bewoners die vanwege achterstallige schuld een tijd zijn afgesloten. Dit kan niet langer zo doorgaan en dus moeten we maatregelen treffen,” vertelt Sharon Bikker van Aqualectra.  “We controleren altijd waarom mensen zijn afgesloten. Soms is het vanwege verhuizing, maar soms sluiten mensen zichzelf af. In dit geval verkrijgen ze via onjuiste wijze water en energie. Die gevallen krijgen standaard een boete. Vanaf nu moeten de mensen binnen een maand hun rekening gaan betalen.”

4 reacties op “Nieuwe betalingsregeling Aqualectra”

 1. Ik begrijp niet hoe zo’n bedrijf als aqualectra zo accosiaal met hun klanten kunnen omgaan.
  Een beter manier is om ieder woonhuis, per inwoner een kleine hoeveelheid water en elektra als basis te geven en pas bij een meer gebruik het teveel in rekening te gaan brengen.
  Op deze manier zullen ze minder klanten duperen door afsluiting.

 2. @ Black Lion…..
  Klinkt bekend…hetzelfde meegemaakt met UTS….ik kreeg geen aansluiting in mijn (huur)huis omdat er op dat adres nog een rekening open stond van de vorige bewoners….die moest eerst betaald worden en dan kreeg ik pas een aansluiting….wat een simplistische en chanterende bedrijfsvoering door onze overheid NV’s! En inderdaad…je staat machteloos door hun monopoly- en overheidspositie win je dat nooit!

 3. leuk artikel, wanneer je weet dat wij deze week werden afgesloten wegens ……….. Wel betaald, bedrag wel in hun systeem, maar waarschijnlijk ergens waar het niet moest. Vorige maand hetzelfde probleem gehad, halve dag bij aqualectra gezeten met heel mijn boekhouding om te bewijzen, wanneer en hoeveel gestort was. Deze maand weer hetzelfde; alleen ging alles nu over de telefoon en werd ons sinds 11.00 beloofd, na excuses. dat ze kwamen heraansluiten. Lekker niet, elk uur gebeld, elk uur excuses en elk uur de belofte dat ze NU onderweg waren. Uiteindelijk na 6 uur kwam er een met een grote bek, die zijn werk niet wilde doen en daarna de reguliere dienst die de heraansluiting verrichtte. Wat kunnen we de volgende maand weer verwachten? En om nog even te reageren op Black Lion; wij betalen in ieder geval nog steeds teveel, we preutelen maar doen het, dus geef dan de kansarmen wat zij teveel betalen, dan doen wij het misschien nog graag ook.

 4. Ach, men liep dus achter het paard en vond het wiel uit.

  [quote] “We controleren altijd waarom mensen zijn afgesloten.[/quote]
  Niet dus, een schrijnend geval in Fuik. al een paar jaar afgesloten omdat familie naar Nederland vertrok en de rekeningen niet had betaald. Nu woont daar een Moeder met 4 kinderen zonder electra en water. Ze sluiten haar aan zodra de achterstand is voldaan die de vertrokken bewoner heeft achter gelaten.
  Heb dit al; eens aangekaart maar kreeg NUL op recest.

  [quote] maar soms sluiten mensen zichzelf af. In dit geval verkrijgen ze via onjuiste wijze water en energie [/quote]

  Waarom zou U denken. Het betreft in 90% gezinnen die op een minimum (understand) zitten en de eindjes nauwelijks aan elkaar kunnen knopen.
  In de afgelopen jaren blijkt dat we teveel hebben betaald op Curacao aan o.a. Electra. Wel Aqualectra, neem dat geld dat U teveel in rekening heeft gebracht en geef dat met electra en water aan de gezinnen die niet meer kunnen.

  Dan maakt u een gebaar naar de gemeendschap.

  Rekening via het VOLK voldaan.