• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –Fundashon Kas Popular (FKP) heeft een intentieverklaring getekend met GMA Properties Investment NV voor 94 sociale woningen in Fortuna Ariba. Sociale woningen zijn huizen waarvan de kosten zo laag mogelijk worden gehouden voor verkoop of verhuur aan mensen met lage inkomens.

De verklaring werd getekend door FKP-voorzitter Urvin Macaay en secretaris generaal Ramon Galmeijer met Michel van Someren en Rogier Krykofski van GMA Properties Investment NV. De grootste groep op de wachtlijst voor een woning zijn mensen met een laag inkomen.  “Met het tekenen van deze intentieverklaring doen de regering en FKP een stap in de richting van het oplossen van de woningnood”, aldus Macaay.

GMA Properties
GMA Properties Investment NV is een groep Nederlanders die diensten leveren op het gebied van bouwmanagement, facilitymanagement en projectontwikkeling. Het bedrijf is geïnteresseerd om te investeren in de bouw van 3000 huizen in het Wèchi project.

2 reacties op “94 sociale woningen in Fortuna”

 1. Ze bedoelen de wachtlijst van Domeinbeheer! Lees het rapport over Domeinbeheer door Algemene Rekenkamer Curacao! zie link

  http://www.gov.an/ccg/home.nsf/vImagesW/RAPP-ERFPACHT+2010-/$FILE/RAPP-ERFPACHT+2010-.pdf

 2. Bevolking

  De hollanders deporteerden in de 17e eeuwde spanjaarden en de meeste indianen.
  Begin van de 19e eeuw waren de laatste indianen verdwenen.Twingtig jaar na de Hollanders vestigden zich portugese (sefardische) joden op Curacao.Dit gebeurde na de val van de Hollandse kolonie in Brazilie 1654.Een andere groep die zich op het eiland vestigde na de afscaffing van de slaverij,waren afstammelingen van de Afrikaanse slaven.Deze drie cultuureel sterk verschillende bevolkingsgroepen hielden tot de komst van de raffinaderij begin 20e eeuw een bepaald bevolkingspatroon in stand. Curacao is nog steeds ,je kan noemen:”Trampolin,(springplank).SaLmo 2:Laga nos ban kibra nan kadenan,ban libra nos curpa di nan frenanan. To be continue!!!!!