• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Na hevige regenval veranderen de straten van Curaçao in kolkende rivieren. Verouderde rioleringen kunnen dan het water langs de kant van de weg niet meer verwerken. Het oude en slechte rioolsysteem zorgt ervoor dat water- en modderstromen ons dagelijks blijven achtervolgen.

Versgeperst.com nam contact op met de minister van Infrastructuur, Charles Cooper, met de vraag of hij van plan is om organisaties aan het werk te zetten. Want hoe wordt de situatie als er niets veranderd?

Herstel
Per jaar wordt er door de regering 1.7 miljoen gulden beschikbaar gesteld voor  onderhoud van de riolering. Volgens minister Cooper is er geen enkel systeem op de wereld dat de hoeveelheid water van orkaan Tomas had aangekund. “Maar we zijn inmiddels bezig om de riolering te herstellen en schoon te maken. Deze week krijg ik van de regering wederom geld beschikbaar om de riolering van het noorden en zuiden te verbinden met buizen zodat het water beter weg kan lopen. Er gaat nu zeker iets gebeuren.”

Waterplan
Dienst Openbare Werken Curaçao (DOW) laat weten dat er inmiddels een waterplan is opgesteld. “Dit plan is opgesteld om het regenwater te gaan reguleren. Het water wordt nu naar zee gepompt, maar in de toekomst willen we dit landinwaarts pompen. Hierdoor wordt het water gereguleerd en zullen de rioleringen minder snel overstromen,” vertelt Patric Oleana van DOW.

Financiering
“Dit plan is slechts een beleidsplan, maar het is wel de bedoeling dat het plan dit jaar wordt uitgewerkt. Het beleidsplan heeft inmiddels 200.000 gulden gekost. Het complete plan kost ook nog 700.000 gulden. Het project wordt gefinancierd door Usona en de regering,” vertelt Oleana.


6 reacties op “Financiering riool start deze week”

 1. Tom 19-05-2011

  Wat je niet begrijgt,niet alleen op Curacao,overal waren overstromingen plaats vindt,zijn de riolen niet in orde,(europa)van middeleeuwen tot nu,anno 2011.Regeren betekent:”Zorgdragen en uitreiken naar verscholen hoeken,(comfortabel) 1 Timoteo 6:14 Hasi loke a manda bo i lo bota sin mancha i ireprochabel. To be continue!!!!!!!!!!

 2. Landinwaarts pompen………
  Ik had eigenlijk verwacht dat ze het weer met sproeiers de lucht in wilden spuiten, terug naar waar het vandaan kwam.

 3. wie heeft dat rapport geschreven? Mr hernandez?

 4. Hoe zo wordt het water gereguleerd door het landinwaarts te pompen?
  En wanneer gaat men aan de slag?

  Hoeveel een rapport heeft gekost is niet zo interessant, wat men er mee gaat doen lijkt me belangrijker.

 5. Hoezo wordt het water gereguleerd door het landinwaarts te pompen?
  En wanneer gaat men aan de slag?

  Kan de redactie iets meer vragen stellen volgende keer?

 6. Laten we eerst vaststellen dat het allemaal niet onze maar hunnie z’n schuld is.
  Dat wilde Cooper er vast nog aan toevoegen.