• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Tweede Kamerlid Ineke Van Gent (Groenlinks) heeft Kamervragen gesteld aan staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) over het rapport van de Divi Divi-crash. “De conclusies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid zijn niet geruststellend.”

Ze wil dat minister Piet Hein Donner (Koninkrijksrelaties) en Atsma de aanbevelingen van de Raad gelijk gaan uitvoeren. Het rapport concludeert dat de hulpdiensten tekort schoten en dat de Directie Luchtvaart te weinig toezicht hield op veiligheid van de vluchtuitvoering. Bovendien hielden de hulpdiensten beperkt de bedrijfsvoering van Divi Divi Air in de gaten.

Maatregelen
Van Gent wil graag van Atsma weten wat voor mening hij heeft over het rapport en of hij bereid is om maatregelen te nemen. Ze verwacht dat de staatssecretaris maatregelen neemt om de geconstateerde gebreken aan te pakken, want ‘veiligheid gaat boven alles.’ “Iedereen moet met een veilig gevoel het vliegtuig in kunnen stappen.”

Schuld
Minister Charles Cooper (Vervoer) gaf gisteren in een persconferentie aan blij te zijn dat zijn ministerie in het rapport niet verantwoordelijk is gesteld voor de Divi Divi air crash in 2009. Cooper benadrukte dat de schuld bij de piloot lag, die een ‘onaanvaardbaar risico’ heeft genomen door toch te gaan vliegen met een vliegtuig met overbelading. In een interview met de Wereldomroep gaf de verloofde van de piloot Robert Mansell aan dat hij onder druk van Divi Divi Air regelmatig vloog met een vliegtuig met overbelading.

Crash
Het Divi Divi toestel stortte op 22 oktober 2009 neer vlak voor de kust van Bonaire. Piloot Mansell, overleefde de crash niet. De overige negen inzittenden overleefden het ongeluk wel. Bekijk hier het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

10 reacties op “Kamervragen over rapport Divi Divi-crash”

 1. Cooper en rest huidige regeing zit al aan het buffet met SPACEcake en wast handen in onschuld over voorgaande affaires. Imago (machos) en lonken naar gratis ticket space zie je nu al in hun ogen flikkeren. Geef ze maar een ticket (ENKELE REIS) misschien komen ze engeltje van Robert Mansell dan tegen en kunnen ze met hem nog even de zaken rechttrekken over verantwoordelijkheden!

 2. @ Rignald……
  Ja, dat weet ik ook wel…..ik dacht toch dat mijn reactie’s mijn “sarcasme” wel door lieten schemeren….maar blijkbaar niet. 😉

 3. @redriser, Nederland heeft de verging betaald van het vliegtuig omdat jullie er geen geld voor hadden dus nederland heeft er heel veel mee te maken!!

 4. @ Vito…ik dacht dat Curacao het allemaal zo goed alleen kan regelen….althans dat zegt MP Schotte…of mag Nederland zich alleen met dingen bemoeien als het Curacao goed uitkomt.

 5. De pilot is ook medeplichtig want hij had aangifte moeten doen, als hij onder druk werd gezet om overgeladen te vliegen, dus heeft hij ook een overtreding gemaakt. Divi divi air was ook fout door druk uit te oefenen op de piloot om overbeladen te vliegen.. Directie luchtvaart was ook fout door te weinig toezicht op veiligheid. En nu moet de familie en nabestanden een advocaat in handen nemen voor de schadeloosstelling of schadevergoeding van Divi divi air. Laat ze maar dokken om het af te leren voor de volgende keer. Nederland heeft gewoon het recht hiermee te bemoeien namens het Antiliaansevolk zolang wij niet onafhankelijk zijn. Punt.

 6. Waar bemoeit Nederland zich weer mee!

 7. @p de reina, en de heer cooper spant helemaal de kroon.. iemand die alleen maar wegen slecht laat asfalteren en in de media gaat roepen dat de benzine in de usa zo goedkoop is.. dit figuur geeft nu een zeer lachwekkende verklaring.. zal idd geen academische opleiding hebben

 8. Ach ja alles was de schuld van de piloot.. typische de regering van nu..alles is de schuld vana nderen..

 9. Op Curacao hebben we van oudsher groot vertrouwen in academicie. Het kon niet schelen wat en waarvoor ze hadden gestudeerd als ze maar een titel hadden. Zo ook voor eks minister van luchtvaart en nu directeur van diezelfde luchthaven op Curacao Maurice Adriaense. Hij heeft in Wageningen gestuurd en is afgestudeerd in de landbouw en zie daar hij leest het rapport zoek geen kontakten met het departement van luchtvaart of enig luchtvaartmaatschappij op Curacao en kraamt direct onzin uit om zijn handen als pontius pilatus in onschuld te wassen. Hij is waarschijnlijk vergeten dat hij ook minister van diezelfde departement is geweest. Hij is vergeten dat de luchthaven van Curacao zeer hoog staat aangeschreven bij de autoriteiten van de Verenigde Staten bij de luchtvaartmaatschappijen van Nederland en ook andere landen die met de luchtvaart van Curacao te maken hebben. Het bevreemd ook dat hij niet op de hoogte is dat de piloot ten alle tijde verantwoordelijk is voor voor zijn kist.. Doordat eks minster en nu direkteur van diezelfde luchtvaart niet verder denkt dan de paprikas enz die hij kweekt brengt hij ons in een kwaad daglicht. Met als gevolg mevrouw van Gent die zogenaamd erg veel om ons geeft vragen gaat stellen aan de staatssecretaris hier te lande. En reactie van ene Bram ?die ook de klok heeft horen luiden maar niet weet waar de klepel hangt. Het kan verkeren.

 10. Dat is weer een heel dappere reactie van deze minister. Waarschijnlijk heeft hij er nog niet over nagedacht dat hijzelf verantwoordelijk is voor het implementeren en controleren van regels die dergelijke rampen moeten voorkomen. Maar dat is voor deze meneer waarschijnlijk ook iets teveel gevraagd. Hoe dom kan je zijn…