• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De telefoonaanbieder Chippie kan weer opgelucht ademhalen. Door een fout in het systeem hadden alle prepaid klanten afgelopen nacht een tegoed van vijftig gulden. Geluksvogels die het door hadden konden dus naar hartelust bellen.

Fayna Haseth, woordvoerster van UTS, verzekert dat de klant zo min mogelijk last ondervindt van de nachtelijke storing. “Inmiddels is de fout al bijna volledig teruggedraaid, alle klanten van Chippie ontvangen ter compensatie van eventuele overlast een prepaidbedrag van vijf gulden.”

Fout
“Heel Chippieland (Bonaire, Sint Maarten, French Sint Maarten, Saba, Sint Eustatius, Sint Kitts en Suriname) had vannacht een tegoed van vijftig gulden. Mensen die bijvoorbeeld zeventig gulden hadden krijgen datzelfde bedrag gewoon weer terug plus die vijf gulden. Ook als het geval is dat er veel is gebeld tijdens de storing.” vertelt Haseth.

Netwerk
Inmiddels heeft als het goed is iedereen zijn originele beltegoed weer terug. Afgelopen nacht en vanmorgen is het netwerk wel flink overbelast geraakt omdat er veel mensen zijn gaan bellen. “Als het niet lukt te bellen is het een kwestie van ‘blijven proberen’, dit probleem lost zichzelf weer op.” aldus Haseth.

Gratis bellen
Inmiddels is het dus niet meer mogelijk om ‘gratis’ te bellen. Haseth vraagt iedereen vriendelijk nu weer een beetje rustig aan te gaan doen met bellen. “Voor je het weet spreek je je eigen beltegoed aan om te bellen.” Klanten van Chippie die nog vragen hebben kunnen contact opnemen met telefoonnummer 9221.

www.versgeperst.com