• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser El Hakim (Economische Ontwikkeling) moest zich gisteren in de Staten weer verdedigen over de situatie bij Curaçao Ports Authority (CPA). De minister gaf volgens Antilliaans Dagblad weinig ruimte tot debat.

De Staten wil onder andere weten wat de minister gaat doen aan het beheer voor de verschillende havens. Hakim wees voornamelijk naar de fouten van de vorige regering en dat het achterstelling onderhoud nu miljoenen gaat kosten. “Wij moeten de rotzooi opruimen die de vorige regering heeft achtergelaten.”

Schepen
De minister liet tijdens de vergadering zelfs foto’s zien van de Brionkade om de slechte staat te laten zien. “De pontjesbrug heeft spoedig een onderhoudsbeurt nodig wat ongeveer 1,5 miljoen gaat kosten.” De bewindsman geeft aan dat oude schepen, wat eerder wrakken zijn, weggehaald dienen te worden. “Er is zelfs een schip sinds 2004 aangemeerd in de haven zonder liggeld of havengeld te betalen.”

Visie
Hakim maakte ook van de gelegenheid gebruik om weer zijn visie voor de haven te presenteren. Het beleid is bijna klaar en wacht op de Terms of Reference (TOR). De bewindsman gaf aan dat het businessplan en het forensisch rapport van CPA vrijdag beschikbaar zijn voor het parlement. Het rapport van het onderzoek van Terry Hernandez, dat 180.000 gulden heeft gekost, is per 1 juni beschikbaar.

13 reacties op “‘Slecht beheer haven door vorige regering’”

 1. En de woorden van Schotte himself “regeren is vooruit zien”. Als het allemaal niet zo pathetisch was, zou zelfs ik erom kunnen lachen.

 2. Deze mensen hebben het nog steeds niet door. we bereiken niks door in elke toespraak te wijzen op dingen dat het verleden zijn.
  Hun taak is ons te wijzen hoe het in de toekomst eruit gaat zien, maar dat is te moeilijk blijkbaar.
  Dan maar verzinnen dat de pontjes brug er in verschrikkelijk staat uit ziet. waarschijnlijk heb je zijn brillen nodig om ook de visie van hem te krijgene.

 3. Problemen bij de BOO komt door Japanners, neergestort vliegtuig komt door de piloot, wij doen alles goed en verder niet zeuren.
  Waarom vinden we het zo moeilijk om toe te geven dat we af en toe zaken niet goed voor elkaar hebben. Het is toch logisch dat je in een land met het aantal inwoners van een kleine stad in een ander land er niet genoeg mensen zijn om kennis van zaken te hebben van alles ?

 4. Tja en de PAR moest opruimen wat de heren van de FOL, PLKP, MAN. NPA en de eenmanspartijen hebben aangericht..

  tja zo blijven we doorgaan dus uiteindelijk geven we de arawakken maar de schuld!

 5. Zoals Sander al aangaf….. geef jouw voorgangers maar de schuld. De weg van minste weerstand. Geen gezeur, doe iets in plaats van als maar rond te reizen op de kosten van de belastingbetalers. Als je hiermee klaar bent, heb je recht tot spreken. Deze regering heeft volgens mij tot nu toe niks bijzonders bewezen dan alleen maar snoepreizen!

 6. volgens mij was de pontjesbrug inderdaad niet zo lag geleden gerenoveerd. het was maanden weg. Deze man heeft juiste intenties , maar geen intelligentie

 7. Is dit niet die man van de brillen ? Zou zeggen “schoenmaker blijf bij je leest” vertaald “brillenman blijf bij je brillen”.

 8. Geheugensteuntje voor onze minister Hakim, volgens mij lijdt hij aan aderverkalking ?

  2005 > De brug is verwijderd voor een volledige restauratie. Na wat vertragingen is de brug uiteindelijk op 9 mei 2006 naar haar plaats teruggevaren. De brug is voor maar liefst 95% vervangen. Alleen de pontons werden herbruikt. Als alternatief vervoer werden twee veerboten ingezet en een bus die via de Julianabrug reed. Deze dienst was helemaal gratis. Voor de restauratie werd 478 m³ Afrikaans hardhout gebruikt. Kosten: 4,5 miljoen euro, betaald door de Europese Unie.

  Maar hoogstwaarschijnlijk wordt hier Schotte’s filosofie over ondeugdelijk werk (zie Nederlandse wegenbouwers) op los gelaten.

 9. triest!!! elke keer maar weer wijzen!!

 10. ik heb het niet gedaan, zij hebben het gedaan…..
  komt me bekent voor….

 11. Pontjes brug was toch pas voor miljoenen gerenoveerd??

 12. 180.000 gulden voor een rapportje.. en dan maar de vorige regering de schuld geven..

 13. Wat meneer Hakim vergeet te vertellen is dat de vorige regeringen met een oplopend tekort zaten. Deze regering zit wat dat betreft op rozen, Nederland heeft ons van onze schulden afgeholpen, het werk van de vorige regering, dus kan de nieuwe regering inclusief meneer Hakim flierefluitend zijn gang gaan.