• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De BOO-energiecentrale ligt sinds gisteravond weer stil waardoor Raffinaderij Isla niet van stroom voorzien kan worden. “Door een ontwerpfout van de Japanners van Mitsubishi is er lekkage ontstaan in de hoofdleiding die naar de ketels van de BOO lopen,” vertelt woordvoerder Gregorio Donata.

“Dit zijn de enige ketels die de raffinaderij van stroom voorzien. Hierdoor zijn we genoodzaakt om de Isla stil te leggen.” Volgens Donata zijn de ketels niet ontworpen volgens de juiste normen.

Systeem
“We hadden al onze zorgen over dit systeem. Toen het systeem gisteravond faalde, moesten we de Isla meteen stopzetten. Andere zorgwekkende puntjes worden op dit moment ook gecorrigeerd,” aldus Donata.

Kosten
Volgens Donata hoeft Mitsubishi niet op te draaien voor de kosten. Toen duidelijk werd wat er allemaal niet volgens de juiste normen was ontworpen, is er een lijst opgesteld. “Mitsubishi is destijds met arbitrage begonnen. Die zaak heeft zeven miljoen dollar gekost. De BOO-centrale heeft daar 27.000 dollar van ontvangen. Maar hier kunnen wij niks mee, hier kunnen we niet eens een ketel mee repareren. De zaak is gesloten en we kunnen niks meer beginnen.”

Herstel
Op dit moment wordt er gerepareerd en hersteld. De werkzaamheden nemen waarschijnlijk nog een halve dag in beslag. “Als we niks aan andere problemen tegenkomen, kunnen we de Isla vanavond weer opstarten,” vertelt Donata.

6 reacties op “Ontwerpfout legt Isla stil”

 1. vanvond weer opstarten….. CRACKEN!!!!! HUMA….lekker roetmoppen !

 2. Ja hoor, nu hebben de Japanners het gedaan en die hebben natuurlijk “garantie tot aan de deur” gegeven.

 3. Onze hele regering is een ontwerpfout…of is het fout ontworpen….

 4. Minister president, bedankt voor deze heerlijke odeur over het eiland…….
  ik ben blij dat niet alleen de mensen in wishi en marchena er last van hebben, maar dat nu het hele eiland er van mee kan genieten.
  ik hoop dat u ook in de stank zit….

 5. Foutje bedankt!
  Feest vanavond: gratis fakkelshow en een heerlijk odeurtje over het eiland (ben benieuwd hoe de wind staat en wie hiervan “mag” genieten).
  En let op mijn woorden: dit is niet het eerste foutje wat we zullen vinden in de BOO en hoe gaan we daar dan mee om (Schotte wil BOO in eigen beheer gaan nemen dus dat wordt extra belasting betalen want er zullen nog vele lijken uit de BOO-kast rollen)
  Regeren zal in dit geval ook vooruitzien moeten betekenen dus geen verantwoording voor de community voor deze roestbak met alle toekomstige gebreken en kosten.

 6. Tja, weer is het die ander die de fout maakte…
  Een ontwerpfout en dan na 7 jaar voor het eerst voorkomen, dan ben je gewoon slecht met je bedrijfsvoering bezig, oja, maar dat wisten we al. Onderhoud is de grootste vijand van de Curacaoenaar…..
  Ondeskundigheid alom en niks doen om het te verbeteren.