• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Jacinta Constancia heeft een symbolisch akkoord gesloten met Sennon Kasteneer en Jennifer Nicolina, die hun studie in Nederland hebben afgerond. Beiden willen terugkeren naar Curaçao. De afdelings Personeelzaken van het ministerie gaat de vrouwen helpen bij hun banenjacht.

De twee kersverse afgestudeerden waren in het Curaçao Huis in Den Haag en hadden via een videoconferentie contact met Constancia die op dat moment in Fort Amsterdam zat. De minister legde in haar introductie uit dat het beleid van de regering de deuren opent voor landgenoten die terug willen keren naar Curaçao. Dit geldt voor mensen uit Nederland maar ook voor diegenen die in de regio zijn gaan studeren.

Vacatures
Op dit moment heeft de regering vacatures op verschillende niveau’s. In de komende jaren zullen dat er meer worden gezien de verwachte vergrijzing van de arbeidsmarkt. Aan het eind van de sessie wees minister Constancia op het belang van informatietechnologie. Bovendien dankte de minister beide dames met hun wens om terug te komen om de overheid te komen versterken en het land Curaçao op te bouwen.

9 reacties op “Terugkerende studenten krijgen hulp”

 1. Aan symbolische gedoe hebben we niks! Ik zeg laten we consultants oprichten en ze weer voor de gek houden!

 2. @ Rosita….
  Neem dan een voorbeeld aan die dames met je grote mond en kom terug naar Curacao! En het salaris ligt hier WEL rond de 100 euro! (plusminus ANG 2500,=). JIJ weet niet waar je over
  praat! En ja….ik heb WEL eens gevlogen in die klasse toen er ook eilandsbestuurders zaten…en die doen inderdaad geen RUK!…..en nee, ik ben NIET seniel!

 3. @ Rosita, als jij vind dat je later geen leidinggevende functie kan hebben omdat het je niet gegund is, moet je dat vooral blijven vinden. De enige die jezelf ervan weerhoudt om verder te komen ben jij zelf. Typische reactie van tegenwoordig, anderen de schuld geven…
  PS ik ben ook Antilliaan/Curacaoenaar/Yu di tera of hoe je het tegenwoordig wilt noemen.

 4. @rosita, met hard werken kom je er wel hoor maar dan moet je hard werken!!!!

 5. wat ik geloof,wat onmogelijk is voor de mens,is mogelijk met………..!!!!!!!!!!

  DUS LATEN WE HOPEN VOOR ONZE RUMANNAN!!!!!!!!!!!

 6. @ Carlito: als je niet wil helpen om je eiland op te bouwen, hou dan je mond en doe niet zo achterlijk. En je verdient heus geen 1.000 euro. Ik woon ook in Nederland, maar ik weet hoe de salarissen op Curacao zijn en de secundaire voorwaarden zijn ook goed te noemen. Hier in Nederland krijg je later ook geen leidinggevende functie. het wordt Antillianen niet gegund. Hoe goed je ook bent.

  @ Jerrel: Heb jij weleens bij hun in het vliegtuig gezeten. Heb jij wel geld om in die klasse mee te liegen? Als je het hebt kun je beter ju arme familie op Curacao helpen en niet zo ovr jouw landgenoten en bestuurders praten. Alle bestuurder van alle landen reisen op kosten van hun land. Seniel!

 7. Werken voor de regering met all die ervaring …dat wil je de toekomst niet aan doen..
  en dan met een salaris van 1000 euro ? ja zo komen ze zeker terug …!

 8. Even opletten…. een symbolisch contract is geen contract. Worden blijgemaakt met een dooie mus. Mevr. Constantia heeft nog niets gepresteerd dus dit is ook een farce.

  Goed idee die videoconferentie. Hoeven de bewindslieden niet meer te reizen, spaart heeeeel veel kosten (tickets, dagvergoeding enz.) En wat een tijdwinst. Mocht u denken dat er in het vliegtuig naar Nederland door betrokkenen gewerkt wordt, dan heeft u het mis. Men doet zich tegoed aan alcoholische- en overige versnaperingen en dat alles op kosten van de belastingbetaler.

 9. Hoe kan de regering vacatures hebben als ze al met 5000 man daar zitten???

  En dames als jullie wat in je mars hebben dan ga je zeker niet voor de overheid werken!