• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Olie in zee zorgde ervoor dat verschillende stranden dicht moesten. Waar de olie vandaan komt, is nog niet bekend, wel staat er een boete op van 5000 gulden. Minister Jacinta Constancia (Volksgezondheid) vindt deze boete te laag en gedateerd. Versgeperst.com vroeg de mening van voorbijgangers.

“Het ligt eraan”, vindt de 19-jarige Alfred. “Kijk, als het expres is gedaan is de boete erg laag, maar misschien ging het per ongeluk toch?” De 26-jairge Channa vindt dat de dader in ieder geval gestraft moet worden. “Ik weet niet precies wat de schade is, maar die persoon moet wel gestraft worden. Helemaal als het de Isla weer is, hoop ik dat er eens flink actie ondernomen wordt.”

Verschrikkelijke dingen
De 34-jarige Julie is het eens met de minister. “5000 gulden is veel te laag. Dit moet een voorbeeld vormen voor andere mensen zodat men beseft wat de gevolgen zijn van zulke absurde acties. Dat is het probleem op dit eiland: Men is zich niet bewust van het milieu en welke verschrikkelijke dingen zij met kleine acties op hun geweten hebben.”

Drama om olie
“Ik zie niet waarom de boete van olie dumpen überhaupt zo hoog is”, reageert de 39-jarige Ravin. “Iedereen gooit om de haverklap blikjes, flesjes Polar, barbecueresten en andere troep in de zee en niemand heeft daar ooit een boete voor gekregen. Niemand let daarop en de milieudienst of politie draait z’n hoofd om. Nu wordt er een groot drama geschopt om olie. Ik zie het verschil niet.”

7 reacties op “‘Men is zich niet bewust van het milieu’”

 1. @Waarheid, ga eens met Wiels praten die weet tot aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid wel waar die ordetroepen, je weet wel, die met die gele sterren op hun borst, te mobiliseren zijn en voor een paar flessen rum kun je rekenen op hun steun in je streven.

 2. Curacaoenaars Laten we opstaan en gewoon hard optreden tegen het politiek op dit eiland.
  Wij zijn de belastingbetalers en hebben het recht om onze stem te laten horen niet alleen tijdens de verkiezingen. Ten allen tijde hebben wij het recht om te spreken en waar nodig hard in actie komen, zo doen ze ook elders op deze wereld. Voldoet de politici niet aan de eisen die we stellen, er af trappen die handel met al hun compadres.
  Kijk naar Kadhafi, gewwon in opstand komen klaar, we hebben het recht om te weten en beslissen wat er met ons geld gebeurt. OF NIET?

 3. Beste Jacinta, jouw paard loopt dus nog steeds achter de wagen. Leg nou eerst de prioriteit bij het opsporen van de daders en als je dat traject onder controle hebt kun je gaan denken aan zwaardere straffen, maar ik zal het wel verkeerd zien. Het klinkt wel goed hoor die grote mond van jou maar we hebben er zo weinig aan.

 4. Het milieu begint bij jezelf!
  Nestvervuiling is op Curacao helaas de gewoonste zaak van de wereld, kijk maar eens in de mondi en plekken buiten Willemstad: één grote vuilstort en dit komt er niet vanzelf!

 5. Ik denk dat Raven kans maakt om PM te worden bij de volgende verkiezingen.

 6. De havenmeester is verantwoordelijk voor het schoon houden van de haven. Havenmeester houdt toezicht op de haven. Indien olie aanwezig is in de haven geeft de havenmeester een signaal aan de Isla , en Isla zorgt voor het opzuigen van de olie. Deze systeen van controle is gebrekkig, omdat de ene partij wacht op opdracht van de andere partij om in actie te komen.Curacao heeft gelukt gehad dat er niet toeistishe schepen in de haven waren, anders had de overheid grote bedragen moeten betalen voor het schoonmaken vande schepen met alle gevolg van dien.Het schoonhouden van het schottegat moet onder een verantwoordelijk zijn, en geen twee partijen.

 7. En het oranje/rode schip wat afgelopen zaterdag in de St. Annabaai zoveel olie verloor met afmeren aan de kade ter hoogte waar vroeger de AVD zat?
  De TUG boot was druk bezig het vaartuig aan de kant te krijgen terwijl er rondom beide schepen een enorme olie vlek waar te nemen was die de Annabaai uit stroomde richting zee.

  En dat is niemand opgevallen bij de havendienst?

  Misschien hebben ze nog vacatures op de struisvogelfarm voor deze struisvogelpolitiek…