• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft poolshoogte genomen op de stranden die lijden onder olievervuiling. In overleg met de premier is de kustwacht bezig met een onderzoek of de olie afkomstig is uit Sint Annabaai of dat er sprake is van lozing in zee. Dit bevestigt Roderick Gouverneur van de Kustwacht.

Gouverneur geeft aan dat de Kustwacht alleen belast is met de detectie van de olie en de preventie ervan. “De haveninspectie is belast met de schoonmaak ervan.” Het afvalwerkingbedrijf Selikor is ingeschakeld om de stranden schoon te maken en de olie weg te zuigen.

Stranden
Milieu-minister Jacinta Constancia is op dit moment in bespreking met haar ministerie over de olievervuiling. Sinds vrijdag stroomt er vanaf de Sint Annabaai olie naar de zuidkust van Curaçao. De olie heeft de stranden van onder andere Blue Bay, Marriot Hotel en Hilton Hotel bereikt.

4 reacties op “Schotte neemt poolshoogte op stranden”

 1. er moet een grondig onderzoek komen!

 2. Gaat echt de goede kant op…….een bom heeft meestal een lontje…..dat lontje is bijna op…en dan komt de klap in een keer…..

 3. Hoop dat de kustwacht met een naar de zin van Schotte bevredigend antwoord komt, anders wordt de opdracht aan een andere dienst verstrekt en kan de kustwacht ook opdoeken.
  Dat is namelijk de gewoonte op Curacao.

 4. Laat Gerrit Schotte nu eerst maar eens opdracht geven aan de haveninspectie om te kijken bij het asfaltmeer,je wild mij toch niet vertellen dat dit meer goed afgeschermd is ,daar zit het grote gevaar !! miljoenen zijn er uitgegeven ( en nog) om deze rotzooi op te ruimen maar er gebeurd niks, het is een grote zakkenvullerij daar en dat allemaal nog van het geld van Nederland en van de Curaçaose belastingbetaler.