• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) noemt de benoeming van statenvoorzitter Ivar Asjes als sector directeur Publieke Dienstverlening een schoolvoorbeeld van ‘politikeria.’ VBC vindt de benoeming een dieptepunt.

De vereniging heeft via de media vernomen dat de Raad van Ministers besloten heeft om alvast een deel van het topkader van het ambtenarenapparaat te benoemen. “Aan de hand van de personen die benoemd zijn hebben wij de indruk dat bij het overgrote deel politieke gezindheid, loyaliteit en kleur hebben meegespeeld.”

Politieke voorkeur
Over de benoeming van Asjes zegt de VBC dat het ‘bij het voorbaat trachten veilig te stellen van een positie in het overheidsapparaat voor het geval het politiek mis zou lopen een afkeurenswaardig concept is’. “Dit past niet langer in onze moderne tijd. Topambtenaren behoren op deskundigheid en bekwaamheid te worden geselecteerd, en niet alleen op juiste politieke voorkeur.”

Vertrouwen
VBC betreurt dat de Raad van Ministers op deze manier het overheidsapparaat wil invullen. “Het vertrouwen in de overheid wordt hiermee geschaad. Voor het leef – en investeringsklimaat is dit geen goede ontwikkeling omdat de verstikkende bureaucratie in stand wordt gehouden.” De vereniging stelt voor een onafhankelijk staatsorgaan als de Raad van Advies of Algemene Rekenkamer te belasten met het benoemen van het topkader.

14 reacties op “‘Benoeming Asjes dieptepunt’”

 1. Wat maakt het uit wat hij verdient? Mensen met de kwaliteiten van Asjes moeten gewoon goed beloont worden, anders raken we ze kwijt.

 2. Asjes is een Rotterdammer, Schotte is een Colombiaan, Cooper waait met de wind mee, en Wiels is een Nazi…nou en??? Het volk heeft voor hun gekozen.

 3. Hoe gaat het met Asjes 80/20 wetsvoorstel? begin januari zal hij haast maken om de wetsvoorstel zsm in te voeren. Hoe gaat het met de rechtzaak tussen Selikor en Asjes?
  Hoe is het met de vervolgonderzoek van Atacho met zijn creditcard? Is Asjes alweer ontslagen uit het ziekenhuis?

 4. Curacao naar de Kloooooooooo het is gewoon te BANAAL voor woorden wat er hier allemaal gebeurt ! op deze bannana republiek !

  Schotte je bent een NIETS NUT!
  en je hele coalitie is een stinkende bende!

 5. @ Wimpiri, zou het zijn slaapie zijn ?

 6. Zulke mensen als Asjes moeten met spoed ontslagen of omgeschoold worden. Die man kan niet eens fatsoenlijk spreken in een debat om zijn punt te verdedigen.
  Dit is Schande met hoofdletter S.
  Weg met Asjes en alle onbekwame en ongeschoolde “Politici”

 7. Ik vraag mij af (domme vraag natuurlijk?) of hij nu ook twee keer salaris met onkosten vergoeding krijgt ? als dit zo is dan verdient deze oplichter in één maand meer wat een gemidelde beveilingsbewaker op dit verotte eiland verdiend in drie jaar, denk daar eens over na bevolking, en niet alleen A de oplichter verdiend dit nee velen anderen met hem!!!

 8. Niet alleen Asjes maar tot op heden elk benoemd figuur binnen deze regering is een dieptepunt. Een grote schande voor de democratie.

 9. Asjes heeft een groot bord voor zijn hoofd, wat zeg ik een dikke ijzeren plaat.
  ja, inderdaad wanneer wordt deze man eens gestopt…
  in het normale bedrijsleven komt hij nergens meer aan de bak.
  of het moet bij zijn schoonvader zijn, de casino directeur…

 10. Wij zouden ons eens af moeten vragen “wat heeft Asjes op Wiels”.

 11. En waar blijft Wiels met zijn principiele bezwaren tegen dit soort praktijken?

 12. Wie stopt deze, het volk misachtende, marchandeur Asjes?

 13. En dit is nu de politiek die de PS en Wiels met ze grote s….l on/corruptie tegen wil gaan ,heb de laatste 10 jaar niet?, ach laat ik mijn mond maar houden>?<": ben al misselijk als ik dat eiren hoofd zie looser

 14. Zo zal het nooit wat worden met PAIS Korsou. Overheid is al vergiftigd met corruptie en mensen zonder kwaliteiten..