• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De minister-president van Nederland, Mark Rutte, was tijdens zijn bezoek aan Curaçao als fractieleider van VVD in 2007 geschrokken van de ‘gele zwavelwolk’ boven het eiland. Rutte vroeg zich af waarom er niet werd opgetreden tegen de PdVSA om de vervuiling van Raffinaderij Isla te voorkomen.

Het bericht over de uitspraken van Rutte uit 2007 staan op de website van Stichting Schoon Milieu Curaçao (SMOC). Dat niet wordt opgetreden tegen het Venezolaanse bedrijf was volgens de VVD-leider een ‘voorbeeld van hoe weinig slagvaardig en doortastend het eilandsbestuur soms opkomt voor het welzijn van de bewoners.’

Ingrijpen
Terwijl Rutte sprak over dat er ‘desnoods met een bestuurlijke aanwijzing moet worden ingegrepen door het Nederlandse kabinet’, constateert SMOC dat nu Rutte premier is en de mogelijkheid heeft om in te grijpen, dit nog niet gebeurt is. “Er zijn nog steeds geen boetes uitgedeeld door de Curaçaose overheid. Terwijl het onrechtmatig vervuilen door de Isla al diverse keren is vastgesteld door de rechter, ook in hoger beroep.”

Inzicht
SMOC vraagt zich af wanneer Rutte gaat ingrijpen. “Wat staat minister-president Rutte nu nog in de weg? Niets. SMOC snapt de woorden van Rutte van eind 2007 wel en waarderen zijn inzichten van destijds. Wat wil SMOC nu? Geen woorden, maar daden.” Bekijk hier de Kamervragen die Rutte heeft gesteld over de Isla.

7 reacties op “Rutte wilde ingrijpen tegen Isla”

 1. @Pietjebell en Totekki. Zijn jullie eindelijk monddood geworden of zijn jullie in de Capriles Kliniek opgenomen voor behandeling.

 2. @totekki @pietjebell Ik hou me aan de kritiek van Gerald en zou eigenlijk niet ingaan op racistische opmerkingen van een stelletje zwakkelingen, die altijd proberen roet in het eten te gooien.Hier zijn de racisten goed in mensen dingen te verwijten om hun eigen zwakheden te onderdrukken. Vaak denken ze in termen van dat wit beter is dan zwart, zwart is minder, zwart is lui meestal gedragen ze zich arrogant jegens de zwarten.
  Misschien moeten jullie jezelf melden bij het Capriles Kliniek om je te laten helpen aan je ongeneeslijke ziekte. Jullie zijn een stelletjes racisten die niet redelijk meer kunnen denken. Jullie lijden aan de witte minderwaardigheidscomplex syndroom of stoornis. Gelukkig zijn er ook goede Nederlanders die niet denken zoals jullie. Bovendien denken jullie dat Rutte ooit iets zal zeggen tegen de Koninklijke Shell die ieder jaar 40 miljaard euro aan belasting ontduiken van de Nederlandsevolk. Wanneer Rutte ooit durft dat geld weer terug te halen naar de belastingkas dan zou er niet meer bezuinig hoeven te worden. Daar zal Rutte niet de lef voor hebben. Wel bezuinigen op de arme Nederlandse bevolking Jan met de pet. Zo is het toch.
  Verder raad ik jullie aan het artikel “Shell verantwoordelijk milieuschade”van Annelies Neven 17-05-2011 dat zal vooral jullie tweeen erachter komen, wie naar de kliniek moeten. Dan zullen jullie vanzelf erachter komen wiens hersenen aangetast is en wie dom is. Ik blijf bij mijn stelling dat de Shell de grootste vervuiler is geweest van dat eiland de asfaltmeer en dat ze die t.z.t. ook zullen opruimen. International doet het wel wat aan de goede naam van het KoninklijkeShell.

 3. @Vito, een klodder van die slingerpoep heeft hoogstwaarschijnlijk jouw hersenen aangetast !

 4. Vito@Rutte heeft het grootste recht om zijn handen schoon te wassen “maar niet in het asfaltmeer ” dommerik, er zijn miljoenen naar Curaçao over gemaakt om de boel ( het asfaltmeer????????? ) schoon ???( en nu nog ) te maken, en bewijs jij nu maar eens het tegendeel dommerik die je er bent!!,wie heeft dat geld in de pokkit, jij soms, dwaas die je er bent, ga naar je nest en blijf in je nest zoals een goed slaper behoord te doen.

 5. Vito je moet toch echt effe naar de CRAPRILES KLINIEK hoor, en je goed laten na kijken, waarschijnlijke konclusie ,totaal o.t.v.b. verklaard. Als ik een huis huur dan schijt ik toch ook niet in de achter tuin van mijn beuren?.

 6. Kijk naar die lach van Rutte.Ha,ha,ha ik heb ze weer een loer gedraaid. Wij wassen ons handen lekker schoon. Laat het bevolking van Curacao maar lekker stikken met hun asphaltmeer. Ha, ha, ha, Pdvsa moet het opruimen nee,nee, nee, de Shell moet het opruimen, hoe was het weer, de regering moet het opruimen toch. Dit wordt een hopeloze getouwtrek.
  Dan maar de Europesehof om te kijken wie dat moet opruimen. Zo wordt het spelletje op politiek niveau gespeeld. Als Rutte het goed meende met de Curacaosebevolking dan heeft hij allang een uitspraak laten doen door het Europesehof, toch.

 7. Rutte vragt zich af waarom er niet werd opgetreden tegen pdvsa om de vervuiling van raffinaderij Isla te voorkomen. Dat niet wordt opgetreden tegen het Venesolaanse bedrijf Pdvsa was volgens de VVD-Leider een voorbeeld van hoe weinig slagvaardig en doortastend het eilandsbestuur soms opkomt voor het welzijn van de bewoners. Ik vraag me eigenlijk ook af, of de Nederlandse regering van toen in de jaren 54/80 ook zo doortastend heeft gehandeld bij het vertrek van Shell of was er ook sprakke van nederlandse belangen en niet naar het welzijn van het Curacaose bewoners. Had Nederland toen geen flinke vinger in de pap van al die bakken vol belastinggelden die zomaar Nederland stroomden via de Shell. Rutte zal niks kunnen doen tegen de Isla anders zal het hem bakkenvol geld kosten en hij kent de economische waarde c.q. belangen hiervan voor Curacao. Rutte weet ook drommels goed dat jij Pdvsa niks kan verwijten doordat de Pdvsa het berijf inhuurt van de Isla. Simpel Als ik in Nederland een huis huurt en de verwarming doet het niet goed, dan zal ik toch eerst kontakt moeten leggen met de woningbouw om een monteur te sturen toch. Daarom kan Rutte geen nonsense vertellen dat er tegen de Pdvsa opgetreden moet worden om de vervuiling van de Raffinaderij Isla te voorkomen. Het bestuur kan niks eisen van de Pdvsa wat hun zijn alleen maar huurders van de Raffinaderij Isla. Rutte die verteld alleen maar slingerpoep.