• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Gerrit Schotte MFK curacao nieuwsCURAÇAO – “We barsten van het talent. Voor een eiland met slechts 150.000 inwoners, leveren we met onze mensen topprestaties.” Vrijdag heeft minister-president Gerrit Schotte met een toespraak de Conferentie Talentmanagement en Competenties geopend.

‘Van Denken in projecten, naar doen met Ambities’. Schotte voelt zich nauw betrokken bij het thema van de conferentie. “Het raakt mijn gedachtengoed en mijn manier van werken echt heel direct”.

Movementu Futuro Korsou
Schotte heeft tijdens zijn toespraak in het Avila Beach hotel verklaart waarom hij bijna een jaar geleden begon met zijn eigen politieke beweging ‘Movementu Futuro Korsou’. “Ik denk in ambities, behoorlijk grote ambities moet ik eerlijk zeggen. Ik wil niet alleen maar bezig zijn met een projectje hier en een projectje daar. Hoe succesvol een project ook kan zijn, daarmee boek je uiteindelijk niet de resultaten die voldoende impact hebben. En resultaten, tastbare resultaten en een aantal hele fundamentele veranderingen, dat is wat Curaçao nodig heeft.”

Talent
“Ik zeg vaak dat de meest belangrijke resultaten van mijn acties als politicus pas merkbaar zullen zijn over misschien tien jaar, uw en mijn kinderen kunnen er hopelijk de vruchten van plukken.” De doelstelling van Schotte is talent op Curaçao te stimuleren. “Talent kweken en dat laten bloeien, zodat zij op hun beurt weer talent kweken, dat is de kunst. Je moet voor wezenlijke resultaten met veel meer bezig zijn dan het aaneenrijgen van projecten of quick wins.”

Positief
Schotte gaf aan onder de relatief kleine bevolking van Curacao veel talent te zien. “Curaçao blijkt wereldwijd de vierde belangrijkste ‘leverancier’ te zijn van honkballers voor de major league in de VS. Onze mensen in de atletiek zoals Churandy Martina, doen het zeer goed. We draaien mee op het hoogste niveau van de financiele dienstverlening. We houden sowieso een zeer gediversificeerde economie draaiende met mensen die werken in lage, hoge, en topposities in alle soorten beroepen en sectoren en we hebben internationaal beroemde artiesten, kunstenaars en muzikanten.”

9 reacties op “‘Curaçao, een eiland vol talent’”

 1. Coalitiegenoot PS ziet anders het talent van Curacao als tweekoppig monster.. wellicht kan de heer schotte uitleggen waarom hij met die mensen in zee is gegaan?

 2. Het zijn juist de Jeroens van deze wereld die op Curacao wonen en niet van plan zijn te remigreren naar een, door de staat ooit bedachte, communitische rijtjeswoning, waar de bloemkool geur je tegemoet komt.

 3. jeroen ik hoop niet dat je op curacao woond dat zou jammer voor jouw zijn .

 4. Talent op Curacao? Laat me niet lachen!

  Crimineel talent meer dan genoeg. En dat wordt gretig geexporteerd
  Als milieu vervuilen een sport zou zijn dan stond Curacao op eenzame hoogte.
  Alleen maar uit emotie reageren op alles wat er gebeurt is ook zo’n talent wat je continue op Curacao tegenkomt
  Geld wegsmijten dat door Nederland (onterecht) geschonken is is ook een absoluut toptalent van Curacao
  En de grootste talenten in geldverduisteren, vriendjespolitiek, beledigen en onzin uitkramen hebben de politici van het nepland Curacao.

  Sweet dreams Curacao, binnen een paar jaar compleet failiet en dan zal het wel weer de schuld zijn van die “Makamba’s”. Want dat is een talent dat men op Curacao niet heeft: “zelfreflectie”…

 5. Waarom krijgen mensen met talent geen kans bij de overheid?

 6. Talent zeker, jammer dat we grote moeite hebben om toe te geven dat we een fout hebben gemaakt en Niet kunnen toegeven gewoon maar over gaan naar persoonlijke aanvallen die Nergens op slaan!! En alleen het regeren in de weg staat!!!!!

 7. Heb net het idee gelanceerd om onze eigen Schotte dagelijks 5 minuten zendtijd op TeleCuraçao te geven, kan hij iedere dag zijn “standup comedy” kunstje vertonen. Lachen toch !

 8. Jammer dat de leden van de regering dit talent en deze competenties missen.

  Hoe is het ook alweer? De juiste man/vrouw op de juiste plaats!! Van de ambities en van de tastbare resultaten onder Schotte is voor de bevolking helaas nog NIETS terechtgekomen en dat zal ook nooit gebeuren. Hij mist de competenties om iets te kunnen bereiken.
  Eén van zijn competenties is om zich als Minister-President de les te laten lezen door Wiels. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

  Over ambities maar te zwijgen. De enige ambitie waarvan tot nu toe iets zichtbaar is, is het op kosten van de belastingbetaler maken van zoveel mogelijke buitenlandse reizen naar bestemmingen die voor Korsou niets betekenen.

 9. KO’RSOU MERESE’ MIHO’!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!