• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Minister an JustitieCURAÇAO – “Het is schandalig dat een kwart van de gevangenen onder de 25 jaar is”, vindt minister Elmer Wilsoe (Justitie). Tijdens de wekelijkse persconferentie van de ministerraad gaf de minister ook aan dat de gevangenis op Curaçao sinds 2005 niet door de internationale keuringen komt.

De gevangenis in Koraal Specht behoort een correctie-instituut te zijn maar Wilsoe geeft aan dat het eerder een chaos is. “Toen ik begon als minister van Justitie waren 150 cellen in de gevangenis niet in gebruik door defect sanitair en werkte de meest beveiligingscamera’s niet. Dit allemaal omdat de onderhoudsrekeningen niet betaald worden.”

Beroepscursus
Om de situatie te verbeteren, gaat Wilsoe naar eigen zeggen risico’s nemen. “De gevangenen zullen een beroepscursus gaan volgen om daarbij zullen zij praktijkervaring opdoen buiten de gevangenis.” De minister stelt dat er onder gevangenen uitstekende ‘handy men’ bevinden. “De gevangenen kunnen zo zelf werken aan de renovatie van de gevangenis.”

Criminaliteitsfonds
Toen Wilsoe begon aan zijn ministerschap liet hij een quickscan uitvoeren naar de bestedingen van het criminaliteitsfonds van de afgelopen jaren. In de media werden de voormalige Justitieministers Magali Jacoba en David Dick beschuldigd van het misbruik maken van dit fonds. Het rapport van de quickscan is klaar en zal binnenkort aan het parlement gepresenteerd worden, gaf Wilsoe aan in de persconferentie

4 reacties op “‘Kwart gevangenen onder 25 jaar’”

 1. Het lijkt hier op het eiland wel overal hetzelfde:
  Er schijnt geld te zijn om nieuwbouw te plegen, maar men vergeet geld te reserveren voor onderhoud.
  zodra iets af is, zie je de boel langzaam uit een vallen tot een grote puinhoop.
  ik ben trouwens ook van mening dat een hoop geld, die bestemd is voor onderhoud/nieuwbouw in de verkeerde zakken terecht komt.

 2. Er moet echt iets gebeuren aan de gevangenis en zeker ook aan de nabehandeling van de criminelen, want zonder opleiding hebben ze weinig kansen.
  Maar laten we eerst maar eens een fatsoenlijk ziekenhuis bouwen voor het niet criminele deel van het volk, dat heeft in mijn ogen een grotere prioriteit….

 3. Weet u wat schandlig is,een aannemersbedrijf 19 strafcellen voor een bedrag van 949.000,00 gulden laten renoveren cq verbouwen,dit komt neer op 49.947,00 gulden per strafcel. Is nieuwbouw niet een beter idee,en is het ook niet een beter idee om de jongeren die nu nog buiten het gevang rondhangen bij de boom aan het werk te helpen en die gene die binnen zitten aan dit wereldproject te laten werken! of kan er dan geen zakkevullerij gepleegd worden

 4. IPV TE MEKKEREN OVER ONAFHANKELIJKHEID VOOR HET LAND CURACAO MOET HIJ HIEROVER NADENKEN EN MET MOGELIJKE OPLOSSINGEN KOMEN VOOR HET TEGENGAAN VAN CRIMINALITEIT ONDER DE AFRO CURACAOSE JONGEREN!!!!!!!!!!!
  ER IS IETS GOED MIS MET HUN PSYCHE EN DAAR MOET AANGEWERKT WORDEN!!!!!!!!