• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag een brief van Philippe Maaskant die de ontwikkelingen binnen de politiek niet meer begrijpt.

 
Ook nu is er weer reden genoeg de politieke ontwikkelingen te bekijken. Het blijft inspireren. Nu alleen nog wachten op Transparency International. Dan zullen we het dieptepunt wel hebben bereikt. Wat zagen we recent allemaal weer langskomen?

De regering wil met de ob-differentiatie 16 miljoen per jaar extra binnen krijgen. Niet gek. We willen de economie laten groeien en lezen tegelijk dat fiscale maatregelen een economische krimp zal opleveren van 2,2 procent en een verlies van 1000 tot 2500 banen. Zo af en toe raak ik ook even de draad kwijt, want waar doen we het dan allemaal voor? Banen scheppen doen ze op Aruba. Die halen, als het meezit, de Belgische baggeraar Jan de Nul binnen.

Curaçao lijkt me daarvoor geografisch een betere plek, maar we zijn teveel met onszelf bezig en gunnen hier een buitenlander geen succes. Jan de Nul moet zich natuurlijk houden aan de 80/20 regel. Aruba is al ver met de pre-clearance voor het Schengen gebied (erg handig) en op Aruba hebben ze geen Wiels die alles wat Nederlands (of Vlaams) spreekt met Sinterklaas in bodybags wil wegsturen… Minister Martina zei het al bij de presentatie van het rapport van Thierry Apotheker. Het is allemaal niet nieuw, we weten het wel, maar er is consistentie van beleid nodig. Gedonder met regeringswisselingen, met overheidsbedrijven, ordinaire scheldpartijen in de Staten. Steeds hogere belastingen. Laat maar. Wiels wordt bedankt en PAIS werkt er braaf aan mee…

Navarro kondigde aan dat hij als minister aanblijft. Hoezo ‘aanblijven’? Alle ministers hadden toch ontslag genomen? Zou het dan niet aardiger zijn te melden dat je ‘beschikbaar’ blijft? En als hij doorgaat, is hij dan toch een ‘politieke minister’ geweest? Het hele gedoe met dat drie maanden kabinet van Wiels geeft maar verwarring. Gelukkig vindt Navarro zichzelf bekwaam. Wat moet je ook met een bescheiden minister. Maar een vakspecialist is niet per definitie een goede beleidsbepaler of manager van een ministerie. Advocaten en accountants als visionair zijn altijd lastig. Ze hebben vaak (beroepshalve) de neiging vooral te reageren op situaties die ze aantreffen en weten daarna (achteraf) precies wie fout is geweest, en hoe het beter had gemoeten zodat je geen schuld krijgt, volgens de regels. Pro-actief of initiatiefvol zijn (en risicos lopen..) is toch nog wat anders. Daar hebben advocaten en accountants het lastiger mee, want dat was hun werk nooit. Navarro kan zich als minister pas bekwaam vinden als de veiligheid toeneemt en het gedonder bij de politie stopt.

Midden augustus 2012 ging George Kraaikamp voor zes maanden aan de slag bij de arbeidsinspectie als interim-manager. Die zijn nu om. Minister Hensley Koeiman, weet u nog..? Een van de vele ministers die we hebben zien langs trekken, verwachtte dat ‘binnen zes maanden concreet gewerkt zal worden om een arbeidsinspectie te realiseren die het vertrouwen en respect geniet van zowel de werkgevers als de werknemers’. Dat is gelukt? We lazen in Amigoe dat het ministerie van Arbeid een klachtenlijn heeft gelanceerd. U kunt dan bijvoorbeeld klagen over niet afgedragen, maar wel ingehouden, premies.. Hoera! Maar hoe weet ik als werknemer wat de achterstand is van de afdracht van premies door mijn baas aan de SVB? Is dat op de website van de SVB na te gaan? Kan ik dat opvragen? Zijn de 286.000 gulden al door Optica Hakim aan SVB afgedragen? Heeft Kraaikamp nog meer bereikt? Laat het hier weten.

6 reacties op “Ingezonden: Begrijpt u de politiek nog?”

 1. Ik ben soms bang dat het onmogelijk blijkt om Curacao uit de wurggreep van de onderwereld (geld-wit-wasserij), kleinzieligheid, nepotisme en visieloosheid te bevrijden, omdat het eiland teveel verlangd naar zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Daar is het te klein voor, maar het is die diepgekoesterde irreele wens die het eiland tenonder laat gaan. En dan is elke groep/club ook nog een eiland op dit eiland en al haar repectievelijke leden zijn ook weer eilandjes…

 2. “Begrijpt u de politiek nog?”
  Ik ben meer geïnteresserd in de vraag:
  “BEGRIJPT DE POLITIEK ONS NOG???”
  Ik begrijp de poltiek helaas maar al te goed. Het afvoerputje loopt over met LOOSERS uit de community die nog iets van hun “machtswellust” geregeld denken te krijgen door keiharde MALAFIDE inzet in “de politiek”.
  Voorbeelden genoeg:
  Scotti, Jacint, Jamaarlooding, Monk, Asjes, Wilsoe, Thodé, Koeijers, Pisas, Garmes, Cooper, Gijsbertha, …..
  Dit RARITEITENKABINET moet maar eens afgelopen zijn, het heeft ons al miljoenen aan schade gekost door activiteiten van deze incompetente loosers!!!!

 3. Geen visie, geen overzicht, over protectionisme van het dorpje Curaçao, en op de achtergrond druk van hen die hier een grote vinger in de pap hebben;. De zakkenvullers en baantjes en pastechi verdelers dus.

  Daar draait het om, en niets anders, voor een meer volwassen en of wereldser visie moet je absoluut niet in dit land zijn, de eilandelijke zelfbevrediging viert hier hoogtij, we zijn per slot van rekening het middelpunt van de aarde en iedereen is van ons en de hier te nemen beslissingen afhankelijk, toch?.

  Wat nou politiek, wat kunnen we nu echt verwachten van met de wind meewaaiende marionetten, die het wel lekker vinden om “macht” te hebben en het pluche met de daaraan verbonden voordelen. De meest eenvoudige democratische principes en omgangvormen worden hier op dagelijkse basis met voeten getreden Eens kijken wat er binnenkort nog meer duur gaat worden om deze spelletjes te kunnen blijven financieren.

  Als het allemaal niet zo triest was dan zouden we hier kapitalen mee kunnen verdienen als soap op een buitenlandse zender, het zou een absolute hit zijn!

 4. Ik heb het opgegeven om de politiek te begrijpen en troost me met de gedachte, dat ik weet waarom politici wel op het pluche willen zitten. Ex-minister Leers heeft een uitzendburo opgericht om Nederlandse politici met wachtgeld aan het werk te krijgen. Een zelfde poging hier kan je beter uit je hoofd laten.

 5. Helaas moet geconcludeerd worden dat Curaçao lijdt aan een in onze regio veel voorkomende afwijking. Het gaat om landen waarbij visie en ontwikkeling ingeruild worden voor bekrompenheid en achteruitgang, waar goed leiderschap vervangen wordt door onbenullige volksmenners en last but not least de onderwereld de bovenwereld in haar greep krijgt en soms zelfs geheel vervangt. Als voorbeelden:
  Venezuela dat 13 jaar lang een mislukte couppleger als ‘lider maximo’ aanbeden heeft en inmiddels aangepapt heeft met zijn gewezen hulpje, een voormalige buschauffeur.
  St. Maarten waar de onderwereld schijnbaar steeds meer greep krijgt op de bovenwereld
  Suriname waar de onderwereld regeert. Jamaica waar complete veldslagen gevoerd moetem worden tegen de onderwereld (Dudus) die steeds meer de lakens uitdeelt aan de bovenwereld. Helaas bestaat er (nog) geen afdoende middel tegen deze voortschrijdende degeneratie van onze omgeving en regio.

 6. Lok toch ook onmiddellijk buitenlandse bedrijven naar Curaçao maar zonder die compleet achterlijke 80/20 eisen, machtswellust bij immigratie, etc. etc. Dit eiland verstikt in een gigantisch leger van laag- en niet opgeleide mensen, die het land niets opbrengen, alleen maar geld kósten. En degenen met een goede baan / inkomen worden vervolgens dan nu maar in enkele maanden tijd compleet financiëel uitgekleed door dat stelletje witte boorden boeven. En PAIS, shame on you, meeloper.