• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Colombiaanse drughandelaar Gustavo Adolfo Elvarez (alias Tavo) heeft naar schatting in twee jaar tijd 120 ton cocaïne naar de Verenigde Staten gesmokkeld. Een aanzienlijk deel hiervan ging via Aruba en Curaçao. Hij werd woensdag op Aruba opgepakt.

De Colombiaanse politie heeft dat vrijdag naar buiten gebracht. De politie stelde dat Tavo maandelijks tussen 3 en 7 ton naar de VS stuurde. De Verenigde Staten hebben om zijn uitlevering verzocht.

Mexicaanse drugsbaron
De Colombiaanse drugshandelaar werd woensdag op Aruba gearresteerd na een gezamenlijke actie van de politie van Colombia, de anti-drugs organisatie DEA uit de Verenigde Staten en de politie op Aruba en Curaçao. Al deze organisaties hebben hem vier maanden gevolgd. De politie had hem al in het vizier op Curaçao, maar liet hem van daaruit naar Aruba gaan om hem daar op te pakken.Volgens de Colombiaanse politie had Tavo contacten met de Mexicaanse drugsbaron El Chapo Guzman en met los Zetas in Mexico.

Bende
Tavo was de tweede man van de bende van Maximiliano Bonilla, alias Valenciano. Die voert oorlog rond de Colombiaanse stad Medellín met de bende van drugsbaron Sebastián over de leiding van de drugshandel ter plaatse. De Colombiaanse politie meldt meer arrestaties tegen de bende van Valenciano in diverse steden in Colombia. Het gaat om acht mensen. Ook voor hen ligt er een uitleveringsverzoek van de Verenigde Staten.

Valenciano
Of Valenciano zelf ook op Aruba was kon een woordvoerder van de politie niet zeggen. Dat is nog in onderzoek, zei hij desgevraagd. Het gezaghebbende Colombiaanse weekblad Semana meldde dat Valenciano mogelijk aan de politie is ontsnapt op Aruba. Generaal Oscar Naranjo, de hoogste baas van de Colombiaanse politie, zei in een persconferentie dat de dagen van Valenciano zijn geteld na de arrestatie van Tavo.

1 reactie op “Tonnen cocaïne via Aruba en Curaçao”

  1. SAMENWERKING LEID TOT POSITIEVE RESULTATEN.
    DE POLITIE HEEFT EEN TOP JOB GEDAAN .PROFICIAT.