• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao zonder benzineCURAÇAO – “Via het servicenummer 9222 kan het volk van Curaçao alle onregelmatigheden bij Aqualectra en Curoil melden”, liet premier Gerrit Schotte gisteren weten. Bureau Telecommunicatie, Post en Utilities zal binnenkort een campagne starten om de bevolking te informeren over deze dienst.

“Bij het overgaan naar het nieuwe belastingstelsel zullen de prijzen van benzine, diesel en overige brandstoffen die door Curoil worden verkocht worden aangepast”, licht Schotte toe. “We vragen het volk deze prijsontwikkelingen in de gaten te houden”, zei hij in de wekelijkse persconferentie van de ministerraad.

Audit Aqualectra
Verder gaf de premier aan dat nutsbedrijf Aqualectra zich in een heraccrediteringsproces bevindt. “De audit rapporten die door een buitenlands bureau waren opgeleverd zijn nooit behandeld noch in het Bestuurscollege noch in de Eilandsraad.” Volgens Schotte wordt alleen op Curaçao de duurste manier van elektriciteit produceren gebruikt, namelijk via generators. “Daar moet aan worden gewerkt, generators moeten er alleen zijn voor noodgevallen.”

Gas-problematiek
“Het is schandelijk dat er al jarenlang problemen zijn met het leveren van gas voor huishoudelijk gebruik”, voegde de premier eraan toe. “Door de aanpak van deze regering zal dit probleem bij Curgas voor eens en altijd worden aangepakt.”

1 reactie op “‘Problemen Aqualectra en Curoil melden’”

  1. Ik hoor veel liever het nummer waarop ik klachten over de huidige coalitie kan melden. Wanneer komt dat?????
    Het bovenstaande lezende denk ik waarom doet hij uitspraken over de productiemethoden (meervoud!) van Aqualectra als hij er geen verstand van heeft.
    Curoil heb ik geen verstand van, maar ik heb altijd keurig gas en ik laat me er verder dan ook niet over uit.