• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bureau voor Toerisme van Curaçao (CTB) is tevreden met de resultaten van de promotiecampagnes die in het buitenland zijn gevoerd. Hierdoor zijn volgens cijfers van het CTB het aantal toeristen die in de maand februari Curaçao bezochten gestegen.

Met name in de carnavalsperiode kon een buitengewone stijging vanuit Nederland, de grootste markt, worden vastgesteld. Ook de inspanningen in Amerika laten een positief resultaat zien in de voorlopige cijfers. CTB geeft aan dat de maand februari wordt gekenmerkt door een stijging van 16 procent vergeleken met vorig jaar.

Amerika en Canada
De stijging van 32 procent vanuit Amerika is vooral te danken aan de twee nonstop vluchten vanuit New Jersey met Continental Airlines. Deze vlucht heeft het mogelijk gemaakt om meer toeristen uit de regio ‘North East’ te ontvangen. De chartervluchten van Thomas Cook die eens per week vanuit Toronto worden uitgevoerd, heeft gezorgd voor een groei van de Canadese markt met 29 procent.

Zuid-Amerika
Ook vanuit Zuid-Amerika is een stijging van het aantal bezoekers te zien. Vanuit Venezuela is er in februari een stijging van 38 procent. De afgelopen twee jaar was er juist een daling van bezoekers te zien, te wijten aan de restricties voor creditcards in Venezuela. Colombia, waarmee de laatste tijd de verschillende luchtverbindingen werden uitgebreid, is met 21 procent gegroeid.

Europa
Europa kende een groei van 7 procent in februari. Nederland de grootste markt van Europa is gegroeid met 6 procent. Ook de chartervlucht van ‘Blue Panorama’ vanuit de stad Milaan in Italië heeft een positief resultaat laten zien met een stijging van 75 in februari 2010 naar 268 bezoekers in 2011.

Caribisch gebied
Vanaf de Caribische eilanden is er sprake van een stijging van 5 procent. Bezoekers vanuit Aruba, dat de belangrijkste markt in dit gebied is, zijn komen genieten van het Festival di Tumba en andere activiteiten rond Carnaval op Curaçao.

www.versgeperst.com