• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Na de eerste lionfishwedstrijd op Koninginnedag, waar het aantal meest gevangen vissen op tien stond, grijpt de overheid toch weer naar de harpoenen. De ontheffing voor harpoenvissen wordt waarschijnlijk volgende week gegeven, weet Amigoe.

De speciale ELF-harpoenen lagen tot nu toe ongebruikt op het kantoor van minister Jacinta Constancia. De ontheffing is volgens de minister gecontroleerd door het ministerie van Justitie. De harpoenen worden, gecodeerd, aan 100 vrijwilligers uitgedeeld meldt de krant.

Gevolgen
De ELF-harpoenen zijn specifiek voor het vangen van lionfishes en schieten geen projectiel af. De harpoenen worden uitsluitend verkocht aan overheden en niet aan particulieren. Lionfishes komen steeds meer voor in de Caribische zee en eten wel 300 jonge visjes per dag. Dit kan grote ecologische en economische gevolgen hebben voor het rif.

3 reacties op “Toch ontheffing harpoenen?”

 1. Boca Sami heeft een gezellig dagje uit op kosten van de belastingbetaler gekregen en nu gaan wij weer over tot de orde van de dag.

  Mevrouw Constancia, u doet nu alsof de harpoen een vergelijkbaar wapen is als de harpoenen die gebruikt werden of worden om vissen te vangen. Niets is minder waar. Met dit harpoen kan je een normale vis met vinnen niet zo makkelijk pakken als de lionfish. De Lion Fish zweeft in het water. Zijn enige snelle is zijn mond.

  Er bestaan andere middelen om de lion fish te vangen. Kijk maar naar de filmpjes.

  http://www.youtube.com/watch?v=tl2BVUtpWHs
  http://www.youtube.com/watch?v=DX4HmeGde5Y

  Elke handige jongen kan een wapen maken om de lionfish te vangen. Gewoon een lange stok met eraan een dunne puntige staaf. Of een vangnet.
  Verder een dikke plastic zak met sluiting om ze erin te verzamelen.

  Zij is gelukkig tot inkeer gekomen. Aan het werk met zijn allen om ervoor te zorgen dat het niet uit de hand loopt zoals op de cayman eilanden.

 2. iedere dag van de week…weet ik wat ik eet….. LIONFISH!

 3. Uitsluitend aan overheden verkocht…? Je kan ze zo bestellen op de site: http://www.reefprotectioninc.com/Cost.aspx
  Maar eindelijk gaan ze gebruikt worden, beter laat dan nooit. En niet alleen met wedstrijdjes, liefst 24/7 !!!!