• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Poef, Beng, Pang, Knal, Pauw PauwCURAÇAO – Vuurwapens komen door de slechte controles veel te makkelijk in omloop. Door te weinig capaciteit bij de politie en een slechte administratie komen veel vuurwapens via het legale circuit in criminele handen terecht.

Onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam onderzochten de ‘vuurwapencriminaliteit’ op Curaçao. Uit het onderzoek kwam naar voren dat er vooral door een slechte handmatige administratie bij Bureau Bijzondere Wetten (BBW) veel vuurwapens de illegaliteit in verdwijnen. Politiewapens die ‘gestolen’ worden of ‘verloren’ raken worden niet geregistreerd. Wapenhandelaren en schietverenigingen dienen ook beter gecontroleerd te worden. Alle wapens zouden eigenlijk geregistreerd moeten staan bij BBW.

Preventie
In de wijken zijn de wijkteams belast met de controle op vuurwapenbezit. Door gebrek aan capaciteit kunnen zij niet optimaal controleren. Ook pleiten de onderzoekers voor meer voorlichting op scholen. Volgens hen is het een vicieuze cirkel. De bevolking voelt zich onveilig door de vele vuurwapens die in omloop zijn, om hun veiligheid te vergroten kopen ze een wapen. Daardoor komen er weer meer wapens om de markt. Preventie en meer controle moeten volgens de onderzoekers de oplossing bieden.

Bron: Amigoe

2 reacties op “Poef, beng, pang, knal, pauw pauw”

 1. Great point and very interesting food for thought. I’m not sure I have any clients I can replicate this with, but will bear in mind for the future. Regards

 2. Reactie op artikel “poef, beng….”
  Mijn zoon, mijn enige kind, is doodgeschoten door 2, nog steeds loslopende “criminelen”. Wat doet de politie? Naar mijn mening, niet veel. Hoe kan het dat op zo’n klein eilandje criminelen nog steeds vrij rond lopen? Waar komen al die wapens vandaan? Ik denk dat de outoriteiten weten waar al die wapens vandaan komen, maar wat wordt er hieraan aan gedaan, NADA.
  Waar gaan wij naartoe? Mijn zoon wordt doogeschoten, moet ik dan een wapen kopen om de desbetreffende loslopende criminelen dood te schieten? NEE, nee en nogeens nee. Zo werkt het volgens mij NIET. Ik ben geen crimineel en wil het ook niet worden!
  Welke vastberaden politicus gaat hieraan een drastische verandering in brengen? Zoals ik zijn er vele moeders die dagelijks om hun doogeschoten kind huilen!! Wanneer houdt dit op? Te ki dia?
  Met het arresteren van die 2 criminelen komt mijn zoon niet meer tot leven. Wel “justice”!
  NO LAGA MAS MAMA YORA NAN YU MATA!