• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een 63-jarige man heeft gisteren de Curaçaose vlag op het Brionplein omlaag gehaald en in stukken gescheurd. Volgens getuigen was de man boos op premier Gerrit Schotte en kwam daarom tot deze daad. De man is aangehouden door de politie.

Volgens getuigen bij Telenotisia gisteravond zei de man dat hij net van Schotte vandaan kwam. Hij zou bij de premier hebben geklaagd dat mensen op zijn stuk terrein een huis hadden gebouwd terwijl de man zelf in Nederland was. De man wilde het terrein terug en vroeg Schotte om hulp, maar heeft deze hulp niet gekregen.

Mes
Het mes waarmee hij de vlag in stukken heeft gesneden zat nog in de zak van de verdachte toen hij werd aangehouden bij het Howard Johnson Hotel. De man is in eerste instantie aangehouden voor het overtreden van de wapenwet. Op het vernielen van de nationale vlag staat twee maanden celstraf of een boete van 5000 gulden.

12 reacties op “Man vernielt vlag uit woede op Schotte”

 1. Heer of moet ik mevrouw Gerrit zeggen ik heb het uitgelegd en het zou u sieren als u eens niet onder een valse naam uit komt mevrouw….

 2. Er is hier helemaal geen wet dat het vernielen van de curacaose vlag bestraft… zelfs in Nederland is er geen wet die het vlaggen verscheuren verbranden of kapot maken hoe dan ook bestraft…

  Schotte en je parlementje YOU SUCK !

 3. Als ik ook van het kastje naar de muur was gestuurd had ik precies het zelfde gedaan.Het is toch 1 grote schande als een overheid je in je sop laat gaar koken als ze je prive eigendom afnemen.Vraag mij af of er ook illegaal gebouwd is.Mijn mening, als iets illegaal gebouwd is gewoon slopen .Risico van de opdrachtgever.Wordt het illegaal bouwen vanzelf minder.
  Ik hoop alsnog dat die mijnheer zijn grond terug krijgt.Ach en laat hem doordat hij kwaad was en een door het lint een nw vlag kopen voor het Brion plein.

 4. @Ferdinand, Het persoonlijk neerleggen van je prive problemen bij politici is iets wat al jaren hier gebeurd. men hoopt dat de politici wel iets voor ze regelen!

 5. @Ferdinand, Dat is pecies wat Churandi bedoelt. Politici weten wat het volk wil en passen hun verkiezingscampagne daar op aan. Als er naar het volk geluitserd was, dan had men de daad bij het woord gevoegd. Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat er iemand voor, ik citeer, “flagrante onbekwaamheid” heeft gekozen.

 6. De vlag in stukken scheuren is een wat overdreven reactie. Ik kan me die reactie echter wel voorstellen. Als ik goed ben geïnformeerd is deze man al bij diverse instanties geweest en is volgens Curaçaos gebruik van het kastje naar de muur gestuurd. Zoals John al schreef, het zou netjes geweest zijn als de man naar de voor zijn probleem aangewezen intantie was verwezen. De eis van het OM van 4 jaar is natuurlijk te gek voor woorden. Geef de man een boete en besteed je tijd aan de echte misdadigers.

 7. @Churandi: Hoe kunt u dat nu zeggen? Naar de stem van het volk wordt wel degelijk geluisterd. Anders ZAT deze regering er niet… voortaan even nadenken in het stemhokje, dunkt me. Maar juist dat ZELF nadenken is hier nogal een utopie helaas. Ik hoop dat men snel inziet dat het geen vooruitgang is als je je laat leiden door de lawaaiige uitingen van onderbuikgevoelens en inhoudsloze one-issuepartijen. Wat is er nu mooier om te roepen dat je het “anders” gaat doen, zodra het verkiezingstijd is? Dat suggereert immers dat die verandering nodig is. Nou, de vorige regering was een soepzooi, maar de huidige heeft nog niets laten zien anders dan flagrante onbekwaamheid.

  Even terug naar de actie van die meneer… het is natuurlijk een beetje een raar bericht dat hij zich tot Schotte zou hebben gewend. En sinds wanneer worden kennelijke privéproblemen bij de premier op tafel gegooid? Ik ben benieuwd wat zich nu werkelijk heeft afgespeeld. Los van het feit dat als de man gelijk heeft, hij -vermoed ik- misschien even bijgestaan moet worden door de politie of een andere overheid.

 8. welke Gerritt ben jij de MP want vorige keer zag ik Mr Leito van Kontra Polution op jouw mening gereageerd heeft en zei van Gerritt Minister President.

 9. Baselmans; als u weet hoe het is gegaan kan je het toch gewoon uitleggen?

 10. Deze man geeft precies aan wat er onder een groot gedeelte van de bevolking van Curacao leeft.
  Men wordt NIET seriues genomen en naar de stem van het volk wordt al helemaal NIET geluisterd.

 11. Kennelijk weet Gerrit hoe het allemaal is gegaan. Maar wat wel tekenend is is de straf die geeist wordt 4 jaar (eis OM) om als voorbeeld te stellen dat dit niet kan. Dat we een arrogante regeringen hebben die geen fatsoenlijk antwoord kunnen geven op brieven is kennelijk normaal. En al zou deze man op het verkeerde adres zijn met zijn klacht zou het deze regering tekenen dat ze hem dan netjes door zouden verwijzen naar die instantie die WEL over dit soort zaken gaat (SKS). Maar goed we gaan een verwarde man als voorbeeld stellen omdat een regering blijft falen in de connectie burger bestuurders. Triest en ik hoop dat de veroordeling zal zijn 4 jaar onbetaald werken wordt voor deze regering. Triest zoals dit eiland langzaam maar zeker tenonder aan het gaan is.

 12. Wat een schandalige reactie! Ik snap zijn reactie totaal niet. Op zijn terrein is een huis gebouwd, dan heb je er gewoon een gratis huis bijgekregen! Politie bellen dat je indringers op je terrein hebt! daarvoor ga je toch niet de Premier lastigvallen?