• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Amerikaanse consulaat-generaal Valerie Belon ontving maandag de commandant-generaal Douglas Fraser en Amerikaanse ambassadeur in Nederland Fay Hartog Levin. De heren ontmoette onder andere premier Gerrit Schotte.

Generaal Fraser is commandant van de USSOUTHCOM basis in Miami. Deze basis is verantwoordelijk voor alle Amerikaanse defensie afdelingen in 45 natien en gebieden van Centraal en Zuid-Amerika en de Caribische zee.

Verheugd
Belon was erg verheugd dat de generaal en de ambassadeur haar bezochten op Curaçao. “Op deze manier versterken we de banden tussen de Verenigde Staten en de eilanden.” Belon is de vertegenwoordiger van alle zes eilanden.

Bezoek
Het duo had verschillende afspraken tijdens hun bezoek. Zo ontmoette ze gouverneur Frits Goedgedrag en Commandant der Zeemacht Dick Swijgman en Kolonel Brain Bell. Ambassadeur Levin begon zijn bezoek aan Curaçao met een ontmoeting met premier Gerrit Schotte, de Arubaanse premier Mike Eman, de Arubaanse infrastructuur-minister Sevinger en minister van Economische Ontwikkeling Nasser El Hakim.

Cultuur
Ambassadeur Levin nam ook de tijd om wat culturele bezienswaardigheden te bezoeken. Hij bezocht de Mikvé Israel-Emanuel Synagoge en het Kura Hulanda Musuem, waar nu de tentoonstelling over de historie van de slavernij te zien is. Levin gaf aan erg onder de indruk te zijn van de ‘unieke schoonheid, cultuur en architectuur’ van Curaçao.

www.versgeperst.com