• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister van Justitie Elmer Wilsoe heeft een financieringsovereenkomst getekend met Usona voor het bedrag van 389 duizend gulden voor de verbouwing van 19 strafcellen in de gevangenis. De regering heeft zelf een bedrag van 560 duizend gulden ter beschikking gesteld om dit project uit te voeren.

Op dit moment zijn de strafcellen in de gevangenis niet in gebruik met name doordat er jarenlang geen onderhoud is gepleegd. De ventilatie en zichtbaarheid in de cellen waren ontoereikend zoals bleek uit de test van CPT. Zij moeten worden aangepast om weer in gebruik te kunnen worden genomen.

Humaan
Parallel aan de verbouwing loopt een project voor het vernieuwen van sanitair en waterleiding in deze sectie. Dit project wordt uit de reguliere Staatsbegroting gefinanciëerd. Het vernieuwen van de cellen betekent volgens Wilsoe dat meer gevangenen op een meer humane wijze kunnen worden vastgezet. Het betekent ook meer veiligheid voor zowel de gevangene als de werknemers van het instituut.

Werkzaamheden
De concrete activiteiten om de huidige situatie aan te pakken zijn;  de bestaande muren, staalplaten en tegels slopen en het zetten van vloerkist en storten van de vloer. Daarnaast worden nieuwe schachten en muren gemaakt.  De huidige bedekking van het dak wordt vervangen en de vloer en muren worden opnieuw betegeld. Daarnaast worden  electrische installaties en ventilatieroosters verbeterd.

www.versgeperst.com