• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte en minister Jacinta Constancia (Gezondheid) zijn gisteren teruggekomen van hun  werkbezoek in Cuba. Daar spraken ze met de Cubaanse minister van Toerisme, Manuel Marrero Cruz en met de eigenaar van hotelketen Sol Meliá, Gabriel Escarrè.

Escarrè heeft tijdens zijn bezoek aan de internationale toerismebeurs Feria Internashonal di Turismo (FIT) in Cuba Schotte ontmoet. Ze bespraken de mogelijkheid om Cuba en Curaçao als gecombineerde bestemming aan te bieden. Daarnaast wil de vliegmaatschappij Insel Air een directe vlucht tussen Curaçao en Cuba uit gaan voeren.

Sol Meliá
De premier en Escarrè bekeken ook het plan om een hotel van Sol Meliá op Curaçao te bouwen. De heren zullen hier spoedig over verder praten. Sol Meliá heeft ruim 300 hotels verspreid over vier continenten en is de derde grootste hotelketen van Europa.

6 reacties op “Toerisme centraal tijdens bezoek Cuba”

 1. Oh en btw,

  Als het waar is dat men bijzondere plekken als Kenepa overweegt te molestreren, wat blijft er dan nog uniek aan Korsou? Toeristen kunnen ook genieten van stranden als Kenepa en Jeremi als ze een auto huren en er heen rijden. Daar hoeft men geen hotelketen voor te bouwen. Besides, er is nu een redelijke balans tussen lokalen en toeristen, dit wil je toch niet kwijt door een hotelketen ergens te bouwen zodat lokalen geen toegang meer krijgen tot een bijzondere locatie? Als er meer en meer hotelketens gebouwd worden, wat maakt het eiland dan onderscheidend aan andere plaatsen? Een echt Nederlands woord maar toch zeg ik het;wees eens apart, wees anders.

  Mvg,

  Scoop

 2. Onbegrijpelijk, het CTB is juist bezig het eiland een eigen positie te geven, waarom zou men dan Curacao en Cuba samen aanbieden. Daarbij komt ook nog eens dat Cuba een zeer sterke identiteit heeft (sigaren, rum, salsa, oude auto’s) wat het wellicht aantrekkelijker maakt. Wat betreft hotels mogen er best meer komen. Maar maak keuzes! Geen ketens want dan trek je hoogstwaarschijnlijk een bepaald publiek aan wat niet bij past en/of geschikt is bij/voor dit eiland. Hotelsketens hebben bepaalde handhanvingsplannen die niet altijd in het voordeel liggen voor de andere hotels en resorts op het eiland. Dus denk eerst na over wat je in huis haalt en waar je wilt staat in je positionering.

  Hoogachtend,

  Scoop

 3. geen nieuwe hotels AUB !!!!!

 4. De MAN en Asjes zijn al jaren bezig om Knip baai te gaan verbouwen zodat daar een groot keten gaat komen en je weet het al dan zal Knip niet meer toegangkelijk zijn voor de lokale bevolking.. en de MAN leden en Asjes zullen lekker op het droge zitten.. en toch maar als domme schapen deze mensen volgen..

 5. Beste mensen,
  Het laatse wat we hier nodig hebben is nog een hotel ketten. De bezettingsgraad van veel hotels is onder peil en met de stijgende prijzen van brandstof kunnen we verwachten dat veel europeanen in Europa vakantie gaan vieren omdat de tickets te duur zijn/zullen worden.

  Dit nieuwe hotel zal weer ten koste gaan van natuur en een stuk kustgebied, zoals met de meeste internationale hotel kettens, er blijft wat geld op het eiland vanwege de salarissen van het lokale personeel, maar het gross van de winst zal naar het buitenland gesluisd worden. Dit hebben we niet nodig. Tuurlijk de toeristen zullen lokaal ook geld besteden, maar die kunnen ook in een van de bestaande hotels verblijven.

  Het is niet de oplossing om nieuwe hotels te bouwen maar de bestaande te verbeteren en de service kwaliteit omhoog te brengen. Door bestaande hotels te verbeteren hoef je dus niet meer natuur en milieu aan te tasten en creer je niet meer onnodige concurrentie, die is er al en genoeg.

  Kijk naar de Hyatt, staat leeg, is veels te ver en is ten koste gegaan van grote natuur gebieden en een strandt dat eerst voor de bewolking er was en nu niet meer. Is dit wat de premier in gedachte heeft met de Sol Melia?. De markt in Curacao is overzadigt en heeft geen nieuw te bouwen hotel nodig. Stop de wilde groei van onderdagte projecten en ga is werken aan het milieu.

  Door het milieu beter te beschermen zal je meer toeristen binnen krijgen, special nu dat de wereld zich bewuster maakt over wat er allemaal speelt met de natuur overal en de opwarming van de aarde.

  Nieuwe hotels zorgen alleen voor tijdelijke pieken in de economie, pieken in werkgelegenheid (tijdens de bouw) en dan houdt het op, het brengt infrastructuur problemen met zich mee, denk aan aanleg van wegen, vuil verwerking, utiliteiten, enz. En milieu schade omdat we hier 20 jaar achter lopen in de bescherming van wat belangrijk is.
  Curacao moet gaan denken aan langdurige oplossingen en niet aan tijdelijke luchtbellen.

  Green Force

 6. Nou dacht ik dat wij een speciale man hadden aangesteld om het toerisme te bevorderen ? Als ik die man was zou ik Schotte toch wel even vertellen dat hij zich met zijn eigen zaken moet bemoeien en aangezien het daarmee al niet zo best gaat is dat absoluut geen overbodig advies.