• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Partij Pueblo Soberano heeft aan hun minister Lia Willems-Martina (Bestuur, Planning en Dienstverlening) gevraagd ontslag te nemen. Dit meldt de partij in persbericht. De reden van het verzoek wordt niet vermeld. 

In het bericht wordt de reden voor het ontslag niet gegeven, maar alleen dat deze beslissing ‘gebaseerd is op de principes van Pueblo Soberano’. Willems-Martina kwam de laatste dagen in opspraak omdat zij haar man mee wilde meenemen op dienstreis op kosten van de regering.

Derde minister
Partijleider Helmin Wiels verontschuldigt zich voor deze situatie bij het volk en zijn partijleden. Willems-Martina is al de derde minister van Pueblo Soberano die moet opstappen. Zij volgde de in januari opgestapte Norman Girigorie op. In maart heeft René Rosalia zijn ministerpost Onderwijs Cultuur en Sport opgeven.

14 reacties op “Derde minister PS de deur uit?”

 1. Derde die ps de gang op gestuurd heeft. Laat Wiels het eens zelf doen want hij bakt er geen reet van als partijleider, maar hij zal er helemaal niks van bakken als hij zelf minister zou zijn. Wat een zwaktebod door telkens weer ministers aan te stellen en om een boutreden te vervangen……PS wordt steeds ongeloofwaardiger….kunukuvolk

 2. BLUNDER VOOR WIELS EN ZIJN PARTIJ. HI, HI,HI.

 3. PS kan blijkbaar geen capabele ministers leveren en dit brengt de continuïteit van een regering in gevaar, PS kan dus ook geen continuïteit garanderen en leveren dus niet capabel een land te regeren, bewijs niet alleen de PS maar ook het vollk van Curacao een dienst en stap uit de regering, hier hebben we helemaal niet aan, ga in de opositie of kies een ander vak dan politiek.

 4. @yveresse,
  ik noem niet het volk dom, maar het volk dat op hem gestemd heeft.
  Maar ik wil het woord ”dom” wel terugnemen en er zoals Ruffo schrijft ”niet slim” van maken.
  Soms sla ik ook een beetje door in mijn boosheid.

 5. @yveresse, mensen die op corrupte politici stemmen en denken dat ze gaan veranderen zijn niet al te slim..

 6. Sander dit is niet voor de heer wiels maar voor jou, iemand met een beetje opleiding noemt een volk niet dom,

 7. De volgende wordt natuurlijk Minister Wilsoe!

 8. Ik snap niet dat de grootste boef asjes mag blijven zitten..

 9. Ik begrijp de reactie’s eerlijk gezegd niet helemaal. Laat ik voorop stellen dat ik absoluut geen fan van dhr. Wiels en zijn partijpolitiek ben, maar als hij nu niet gereageerd zou hebben op de escapades van deze Mevr. Willems, dan was het ook weer niet goed geweest. En dat hij niet letterlijk zegt dat ze op moet stappen vanwege nepotisme en in de “kas graaien” is helemaal niet nodig, want dat weet iedereen nu wel.

 10. Ex – minister Lia Willems heeft zich niet als een minister gedragen. Je echtgenoot mee willen meenemen op een dienstreis op kosten van ons Land is niet integer. Wat haar ook aangerekend kan worden is dat zij haar collega – ministers om de tuin heeft geleid met de benoemingen van het topkader. Voorgedragen kandidaten waren niet bekend bij de collega ministers. Wat natuurlijk ook niet kan is het feit dat zij haar ambtenaren minderwaardig heeft behandeld. Je stem verheffen en ambtenaren in de hoek zetten dat doe je niet. En dan de mogelijke salarisverhoging van een mogelijke vriendin. Tja, een minister moet zich daar niet bemoeien.

  De PS moet zich gaan afvragen of het niet beter is zich terug te trekken of in de oppossitie te gaan zitten. Een politieke partij die het huis niet op orde heeft moet niet regeren. Het tast het toch al wankele politieke bestuur aan. Het helpt ons Land niet verder in de opbouw. Nu wordt Carlos Monk weer naar voren geschoven. Mijn voorstel is: Helmin Wiels ga het nu maar zelf doen! De PS begint op AJAX te lijken. Cruijf heeft ook lang langs de kant gestaan maar verantwoordelijkheid nemen zat er niet in. Dus mijnheer Wiels stoppen met roepen maar nu de verantwoordelijkheid nemen. Het begint anders heel langzaam kiezersbedrog te worden.

 11. Het wordt tijd dat meneer Wiels zelf ook maar eens opstapt en zijn grote mond gaat houden op de radio.
  Hij is een grote volksverlakker, die leugens verteld en halve waarheden.
  Het domme volk geloofd hem, iemand met een beetje opleiding zal deze man meteen uitlachen…
  Hoe kan deze man ooit in de regering gekomen zijn????
  o ja, nou weet ik het weer: anders kon Schotte geen MP worden.

 12. Dit is nu de transparantie die PS (Wiels)zo hoog in het vaandel heeft staan. Zeg gewoon dat deze minister niet integer (corrupt) is. Ze had toch ook al een goede vriendin een enorme slarisverhoging gegeven die absoluut niet bij haar werkzaamheden paste.

  Ik heb Wiels ook nog niet gehoord over de bevestiging door zijn geestverwanten dat Osama Bin Laden dood is. U weet wel die door Amerika gecreerde persoon die nooit bestaan heeft.(conform uitspraken van Wiels)
  Uit dit soort berichten blijkt dat Wiels nog in sprookjes gelooft, net zoals in zijn ministers ha ha ha. Who’s next??

 13. Nog niet zo lang geleden speelde de discussie of ‘onze’ ministers wel ‘ministeriabel’ zouden zijn. De PS levert het bewijs dat de bange voorgevoelens van toen toch juist waren. Ook in politiek opzicht is dit een uniek eiland.

 14. Als alle PS-partijfunctionarissen nu één voor één een paar maanden minister zijn, kunnen zij straks allemaal met een ministerspensioen onder de tamarinde boom gaan zitten. Pas dan zijn alle pastechi’s uitgedeeld. Maar het geld voor die pensioenen zal ergens vandaan moeten komen en nu Chavez te kennen heeft gegeven dat hij geen interesse heeft (te duur, ja haalt je de donder) moeten wij ons gaan afvragen waar het dan wel vandaan moet komen.