• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – PAR-leider Emily de Jongh-Elhage start vandaag met de campagne ‘Curaçao verdient beter’. Doel van de campagne is om ‘de stem van het volk te mobiliseren tegen de destructieve wijze en onverantwoordelijke wijze van besturen van de regering.’

Vanavond van 19:00 uur tot 22:00 uur zal zij in het gebouw van ABO in Brievengat de huidige situatie in het land analyseren. “Het is de bedoeling de avond af te sluiten met afspraken over welke acties we geen ondernemen om het gezamenlijk geluid te laten horen dat het genoeg is geweest.”

Zorgwekkend
De leider van de PAR zal in haar inleiding vier ‘zorgwekkende’ gebieden presenteren. Dit zijn de afbraak van de democratische instituten; afbraak van de regels van behoorlijk bestuur; afbraak van integriteitsnormen en tot slot schending van het recht op zelfbeschikking. Dit laatste is het exclusief recht van het volk om te beslissen of zij onafhankelijk wil worden.

Stem van het volk
Het parlement is als de stem van het volk volgens PAR ontmanteld door de dictatoriale manier waarop statenvoorzitter Ivar Asjes het instituut aanstuurt. “Op 22 november heeft de PAR geprobeerd de aandacht hierop te vestigen in een open brief aan de gouverneur. Onlangs hebben zelfs fracties die de coalitie steunen hun beklag gedaan over de dictatoriale manier van doen van de Statenvoorzitter. Daarom is het nodig om de luidste stem in de democratie te mobiliseren, namelijk de stem van het volk.”

www.versgeperst.com