• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het bestuur van de Fundashon Hospital Nobo (FHN) heeft al haar documenten en producties overgedragen aan de Regering. In deze documenten staan alle voorbereidingen die de stichting heeft genomen voor een snelle bouw van een modern en algemeen ziekenhuis op Curaçao.

Vanaf het moment dat de nieuwe Curaçaose regering niet wilde doorgaan met de plannen van het FHN bestuur, is het proces in gang gezet om de stichting op te heffen. Zowel de organisatorische en financiële administratie is afgerond. Kort geleden is een overdrachtsdossier bij minister Jacinta Constancia van Gezondheid, voorzitter Yves Schoop van de Taskforce Gezondheidszorg en Implementatiemanager Jeanine Eisden afgeleverd.

Onderzoek
Daarin zit ook het uitgebreide onderzoek dat op last van het FHN bestuur is gedaan naar de zorgbehoefte op Curaçao, waarop het nieuwe ziekenhuis moet aansluiten. De resultaten van dat onderzoek zijn verwerkt in de opzet van het nieuwe ziekenhuis. De resultaten zijn terug te vinden in het uitgebreide Business Plan en zijn via de website voorlopig ook voor derden in te zien.

Belangeloos
“Hiermee is belangrijk voorwerk verricht waar de huidige regering en de ingehuurde adviseurs handig gebruik van kunnen maken, ook al omdat die met gemeenschapsgelden zijn geproduceerd.” FHN benadrukt dat zij al het hun werk belangeloos heeft gedaan, ‘zonder enige vergoeding te vragen voor de vele uren en dagen van eigen inbreng.’ “Het is aan de overheid en de adviesorganen om goed gebruik te maken van het verrichte voorwerk.”

www.versgeperst.com