• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Suveco, de vereniging van supermarkten op Curaçao, is het niet eens met de manier waarop prijscontroles worden uitgevoerd. De vereniging heeft een brief overhandigd aan minister Nasser El Hakim (Economische Ontwikkeling) . Hakim voerde vrijdag een controle uit bij Esperamos Supermarket.

Volgens Esperamos advocaat Gelmer Pieter had de minister tijdens zijn optreden in de supermarkt een groep journalisten en fotografen om zich heen, wat voor veel ophef zorgde. De advocaat geeft aan dat dergelijke prijscontroles niet op een publieke manier horen plaats te vinden en het imago van de supermarkt kunnen schaden.

Suprise-bezoek
Een ander bezwaar dat de advocaat noemt, is dat het bezoek onaangekondigd was. “De minister is zonder vergunning of aankondiging de supermarkt komen controleren.” Volgens Pieter is dit onacceptabel en in strijd met de wet. De supermarkten hebben daarom de handen ineengeslagen. De protestbrief zal ook aan de regering en het parlement overhandigd worden.

Makutu Básiko
De prijscontroles vinden plaats in het kader van de uitbreiding van de Makutu Básiko (basismand levensmiddelen). Hakim wil hiermee een uitgebalanceerd en betaalbaar dieet samenstellen voor de bevolking. De minister kondigde eind april aan streng te gaan controleren of de maximumprijzen voor deze voedingsmiddelen nageleefd worden bij de supermarkten.

7 reacties op “Prijscontrole Hakim valt verkeerd”

 1. @YOe di terra, ik zal het proberen uit te leggen, ja, er moeten prijscontroles worden uitgevoerd. Maar dan wel door daarvoor aangewezen ambtenaren. Dat een minister zelf met een “gevolg” van journalisten een supermarkt overvalt, is, not done. Maar deze minister was bij het uitdelen van “innerlijke beschaving” te laat en doet nu alsof hij op de een of andere souk is.

 2. Wij schreeuwen dat alles duur is ,dat het bij de buren 50 ct duurder is ,Nou heb je iemand om die Prijzen te controleren na jaaaaaaaaaren, Nou is die man verkeerd bezig.. Wat willen wij eingelijk…..? GEEN control die prijs….?

 3. Zo te zien heeft Nasser een overjarige bril op zijn neus die niet meer verkocht kon worden in een van zijn optiek winkeltjes.
  Heeft dat portret niet iets beters te doen dan deze onzin?
  Flink nadenken wat je met het ISLA terrein kunt doen als de troep is opgeruimd.
  De raffinaderij is een ouwe taart die aan de beademing moet.NIET MEER TE REDDEN!!
  Totaal afgeschreven en alleen nog als chemisch afval af te voeren.
  En als jullie eindelijk eens verstandig worden neem dan de ouwe meuk van Aruba ook gelijk mee, die raffinaderij is ook op. Maak een goeie deal met slopers twee halen een betalen b.v.

 4. Deze regering heeft wel constant de lachers op de hand, maar ondertussen vullen zij aardig hun zakken met goedvinden van roeptoeter Wiels.
  En El Hakim ja die kan in ieder geval op zijn vele door ons betaalde trips zijn zaken doen voor zijn eigen bedrijf.

 5. De regering heeft de lachers op de hand.
  Maar El Hakim is wel zo slim tijdens al zijn door ons betaalde buitenlandse reizenm zaken voor zijn eigen bedrijf te doen!

 6. Wat een prachtige show, hoop dat buitenlandse investeerders deze flauwekul niet gezien hebben want dat zou een zeer nadelige invloed gehad hebben op ons “investerings klimaat”.

 7. triest!!! Wordt die beste man daarvoor betaald, om zelf de supermarkt in te gaan???