• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Zwarte rook tekent vanmorgen het beeld boven ons eiland. Volgens SMOC-voorzitter Peter van Leeuwen is de BOO-centrale ermee gestopt en zal dit beeld de komende uren, misschien wel dagen, niet verbeteren. “En dit zal in de toekomst steeds vaker voorkomen.” 

“Ze moeten nu alles affakkelen wat in de installatie zit tot de grote gevaren geweken zijn”, legt Van Leeuwen uit. “De stoffen kunnen namelijk ontploffen als ze niet worden afgefakkeld. Er gaan momenteel duizenden stofjes de lucht die schadelijk zijn voor mens en het milieu.”

Drama
Volgens de SMOC directeur zal vandaag niet de laatste keer zijn dat de lucht zwart kleurt. “ Dit grote zwarte roken gaat nu nog zeker een paar uur door, misschien wel langer en daarna wordt het rustiger. De BOO moet uiteindelijk weer worden opgestart en dan begint het drama weer opnieuw. Doordat de BOO slecht onderhouden is en er niet wordt geïnvesteerd,zal dit steeds vaker voorkomen in de toekomst.”

4 reacties op “Fakkelen Isla gaat nog even door”

 1. Mevrouw Contancia zit lekker in de privéjet met de MP. Op snoepreisje langs een aantal eilanden in de Cariben met schonere lucht en hopi food/drinks!!!
  Dat is de wijze waarop “onze” regeerders omgaan met alle Curacaoenaars (of je nu Yu – Makamba – Latino – Chino of whatever bent we worden allemaal voor de gek gehouden door deze club).

 2. Kijkend naar de zwarte wolken ga ik er vanuit dat er een evacuatie heeft plaatsgevonden van het gebied waar deze wolken naar toe drijven.
  Het luchtalarm voor ramen en deuren dicht en binnen blijven gaat voor de bewoners en passanten van dat gebied mooi neit op omdat het fakkelen lang door gaat.

  Mevrouw Constancia waar bent u en uw milieudienst-inspecteurs.

 3. Vergeet in Marchena / Wishi niet om de grote lichten van uw auto in te schakelen.

 4. Shut it Down for good!