• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Jacinta Constancia heeft Norman Richards aangesteld voor de dagelijkse leiding van de vissershaven van Caracasbaai. Door deze verantwoordelijke leider zullen ‘de vissers, de gemeenschap en de toeristen beter geholpen worden’, aldus Constancia.

De Regering blijft verantwoordelijk voor de infrastructuur en de bestuurder van de haven kan aanbevelingen doen over de ontwikkelingsmogelijkheden. Richards kent het gebied van de Caracasbaai en alle vissers en hun behoeften.

Veiligheid
Doordat iedereen beter geholpen wordt met het aanstellen van de nieuwe dagelijkse leiding, wordt er meer aandacht voor het gebied en meer veiligheid gerealiseerd. Binnenkort wordt er een EHBO faciliteit geïnstalleerd.

Controle
Constancia benadrukte voorafgaand aan het tekenen van het contract dat de regering erop rekent dat iedereen er alles doet om de staat van de stranden te verbeteren, meer aandacht te geven aan milieu en dat er beter gecontroleerd moet worden.

Schoonmaak
Onlangs tekende Constancia een contract met mensen die verantwoordelijk zijn voor de schoonmaak van de stranden. De contractanten hebben de taak met verbetersuggesties te komen voor wat betreft faciliteiten en infrastructuur voor de stranden. Het personeel van Agrarisch en Visserijbeheer (AVB) heeft de taak toezicht te houden op het werk van de contractanten.

4 reacties op “Bestuur visserij Caracasbaai efficiënter”

 1. @Willem, de enige vissers die in de omgeving van de riffen voor anker gaan zijn de mensen met de kleine bootjes, de lokale bevolking. HIj heeft het specifiek over vissers en niet watersporters. Onder die categorie bevinden zich alle mensen die gebruik maken van het open water om te zeilen, vissen, zwemmen, voor anker liggen, jetskiën, windsurfen enz.

  Ik hoor hem niet koeren over de jachten die hun fecaliën in het water lozen. Na een dag Fuikbaai aan het begin van het jaar, kan je die baai weer uitmesten. En het zijn niet alleen de lokale mensen die dit doen maar de watersporters met centen.

  Alleen met educatie los je niets op. Waarom gooien ze alles overboord, omdat er bij hun ligplaats negen van de tien keren geen enkele voorzieningen zijn om afvalolie in te doen, en vuilnisbakken. Laten we dat maar eens op orde brengen. Gelukkig hebben we Constancia die hier voor een frisse wind gaat zorgen. MAar niet heus.

 2. @Silvia: Green Force zei VISSERS, niet LOKALE BEVOLKING. Heel duidelijk volgens mij, toch?
  En ja uiteindelijk gaat alles dood.. Dus waarom niet gewoon meteen destructief bezig zijn? Ik ga ook dood, maar dat betekent niet dat ik me nu totaal niet meer druk maak om mijn gezondheid en mezelf af ga tuigen toch?
  Sorry, voor de rest weet ik niks van dit onderwerp af dus bemoei me er ook niet meer mee.. Maar vond je reactie een beetje hysterisch..

 3. @ Green force,
  Je zit weer in je zadel. Volgens mij zijn er behalve de vissers ook vele andere watergebruikers daar in Caracasbaai en omgeving.
  Ik kan me absoluut niet voorstellen dat zij de grootste vervuilers zijn van Caracasbaai en omgeving.
  Baha for di lomba di e buricu ey.
  Lever niet alleen kritiek op de lokale bevolking.
  En je koraal gaat met of zonder vissers toch dood en dat komt niet door de ankers die ze uitgooien.
  Educatie blijft voor iedereen nuttig.

 4. Green Force hoopt dat nu een begin wordt gemaakt met de bewustmaking van de vissers omtrent het milieu. Het is geen nieuws dat de vissers zich regelmatig schuldig makken aan het overboord gooien van afval zoals plastic drink flessen en eten containers en ook nog is plastic flessen met resten van motorboard olie.

  Zullen de vissers nu ook rekening houden met het koral als hun hun ankers het water in luiden?. Vaak worden ankers gegooid en worden stukken koral beschaddigt door de vissers.

  Dit moet is gestop worden en daar is maar een manier voor: Educatie.