• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte laat het beleidsstandpunt over de toekomst van raffinaderij Isla gedeeltelijk afhangen van wat PdVSA wil. “Het is cruciaal te weten welke plannen de huidige exploitant Petroléos de Venezuela SA (PdVSA) heeft met de raffinaderij op Curaçao.”

Dit schrijft de premier in het concept Beleidsstandpunt Toekomst Raffinaderij aan minister Piet-Hein Donner (Koninkrijksrelaties). In de brief, die overigens gedateerd is op 31 maart 2011, geeft Schotte aan dat er met spoed een afspraak moet komen met de Venezolaanse overheid. Deze afspraak met ‘het hoogste regeringsniveau’ heeft nog niet plaatsgevonden.

Vervuilde lucht
Schotte beredeneert dat de Isla onderdeel uitmaakt van een productieketen die verspreid is over verschillende raffinaderijen. “Daarom heeft de mening van PdVSA op verschillende manieren invloed. We moeten rekening houden met de plannen voor investeringen tot 2019, wanneer het leasecontract afloopt.” Een ander groot punt wat wordt meegenomen door de premier zijn de hogere normen die zijn gesteld voor de maximale uitstoot van vervuilde lucht door de Isla. Lees hieronder de brief van Schotte aan Donner.

[scribd id=54706242 key=key-1jp4w5z4ocdu8va7h8ya mode=list]

10 reacties op “PdVSA bepalend voor toekomst Isla?”

 1. Schotte kan niets anders, net zoals de vorige regeringen die allemaal als marionetten dienen van een heer Chaves. Deze hoeft niets te zeggen net zoals PDVSA want hun hebben een contract dat pas afloopt in 2019. De huidige uitspraken van heer Schotte zijn niets meer als de schuld leggen bij een ander en dat deze niet met hem om de tafel gaat zitten is hun goed recht. Hun zijn de huurder en niet de verantwoordelijke partij! De verantwoording ligt bij de verhuurder en die zien we nergens. Dus met andere woorden heer Schotte heeft het weer voorelkaar. We gaan eeuwig wachten op een antwoord van een partij die niets met de zaak te maken heeft!

 2. @makayu,

  Denk je dat Wiels zijn grote financierder gaat aanvallen?

 3. Green Town voor Curacao, PDVSA voor Venezuela.
  Chavez en PDVSA hebben genoeg geplukt van ons (ei) Land. We worden met z’n allen mondiger.
  Sluit je aan bij de protest mars van a.s. 7 mei
  Aanvang: 09:00 to ongeveer 11:00 uur.
  Start: Parkeerplaats van de Ontvanger.

  Daarna gaan we voor een definitief moto:
  GREENTOWN VOOR CURACAO

  Daar hoeven we niet lang over na te denken.

  Daarnaast: Aqualectra verbieden ons te Verbieden zonne panelen te plaatsen op onze eigen daken of Perceel.
  We zijn ten slotte baas in eigen huis en potmoni.

  Voor Zonnepanelen moet een subsidie pot komen.

 4. Dat gebral van Wiels zul je nu niet horen. Hij heeft uiteindelijk een groot deel van zijn kiezersvolk bij de Isla werknemers.

 5. De regering laat alle opties open, wees geduldig Casimiri! Ik denk dat de regering het niet aandurft om ISLA te sluiten want dan is er voor de komende 50 jaar een bouwput! Greentown heeft geen investeerders + willen de investeerders niet eerst 15 /20 jaar wachten voordat gebouwd kan worden (ivm schoonmaak). Wees aub realistisch!

 6. @ Andres Casimiri

  Schijnbaar denkt onze regering daar toch anders over !

 7. Hoezo laten afhangen van de wil van de PDVSA?
  Zijn we niet ineens niet meer mondig genoeg en autonoom??? Nos mes por, tog!!!
  Waar is Wiels met zijn gebral. Bang voor “keizertje` Chavez, dacht dat er genoeg mogelijkheden lagen om te laten zien dat we zelf kunnnen denken/ondernemen wat goed is voor de toekomst van Korsou! GREEN TOWN CURACAO bijvoorbeeld!

 8. nu wel hahaha langzame verbinding UTS

 9. Ik zie geen brief onder de tekst?

 10. Het wordt tijd dat we gaan denken wat goed is voor Curaçao. Niet wat goed is voor PDVSA. Niet wat goed is voor Venezuela. We hoeven toch met deze multinational noch met het grote rijke land Venezuela rekening te houden? Venezuela is een goede buur. PDVSA is een rijke huurder, die voor 50 cent per m² per maand op de beste commerciële plek zit op Curaçao en miljarden dollars winst maakt. Buren naast de raffinaderij betalen Naf 8 tot Naf 18 per m² per maand!

  Nu het contract aan het aflopen is, moeten we gaan denken wat goed is voor Curaçao. We moeten geen rekening houden met de wensen van de Keizer. Het volk is nu aan de beurt. Basta.