• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Citizens Rescue Organization (CITRO) bestaat vandaag 35 jaar. Ondanks dat er geen grote viering plaatsvindt, wordt er toch even stilgestaan bij deze dag met een medaille voor de vrijwilligers van CITRO.

Vanmiddag zijn de CITRO-vrijwilligers te gast bij gouverneur Frits Goedgedrag om namens Koningin Beatrix een medaille te ontvangen. De medaille is een gebaar van waardering voor de jarenlange dienstverlening op vrijwillige basis.

‘SAR’
Vanochtend om 10:00 uur heeft CITRO een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst met de Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied getekend. Inhoudelijk staan er over en weer afspraken die zijn gemaakt aangaande de samenwerking met elkaar in tijden van Search And Rescue, ‘SAR’.

Compensatie
In de afgelopen 35 jaar zijn er ruim 1100 levens direct in handen geweest van de CITRO-vrijwilligers. CITRO is een particulier stichting met een bestuur en een Raad van Advies en heeft een totaal van zo’n 45 vrijwilligers. Niemand wordt betaald of krijgt enige vorm van compensatie. De middelen komen voort uit dag en nacht hard werken om 24-uurs bereikbaarheid en inzetbaarheid voor Maritime SAR te kunnen garanderen.

1 reactie op “Medaille voor CITRO-vrijwilligers”

  1. Ik hoop dat er een fantastische feestavond voor hen georganiseerd wordt; zij verdienen zoiets wel! Mensen die eigenbelang ondergeschikt maken aan algemeen belang; kunnen best wat mensen hier een voorbeeld aan nemen.