• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

curacao nieuws beatrixCURAÇAO – Gouverneur Frits Goedgedrag prijst Koningin Beatrix als zittend staatshoofd met hoge leeftijd. Met haar 73 jaar is zij volgens de gouverneur een voorbeeld hoe ‘ook ouderen in de samenleving nog voortreffelijk werk kunnen verrichten en zelfs het hoogste ambt met waardigheid en respect kunnen vervullen.’

De gouverneur hield zijn speech tijdens de de Koninginnedagreceptie 2011 in de Paleistuin van Fort Amsterdam. Koningin Beatrix is na haar overgrootvader Koning Willem III het zittende staatshoofd met de hoogste leeftijd sinds de invoering van de monarchie in Nederland in 1814. “Nog 6 maanden en 6 dagen en zij zal dat record breken”, gaf Goedgedrag aan.

Debat
“Het is uitzonderlijk dat mensen op deze leeftijd nog actief zijn en een beroep of een functie uitoefenen”, aldus de gouverneur. In Nederland zijn slechts circa 2000 mensen van 73 jaar en ouder nog 12 uur of meer per week aan het werk. En maar een klein deel daarvan is vrouw. “In verschillende delen van het Koninkrijk en zeker ook daarbuiten worden zware maatschappelijke debatten gevoerd over verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd.”

Modern Koningschap
Goedgedrag benadrukt dat de Koningin vandaag de dag ook een zichtbare rol in de samenleving vervult. “Bij het modern Koningschap gaat het er niet om de staat als politieke onderneming te leiden maar hem als een levensgemeenschap te ervaren. Koningin Beatrix toont een niet aflatende inzet en betrokkenheid bij haar Koninkrijk en bij haar onderdanen. Zij symboliseert de lotsverbondenheid van de burgers van de vier landen van het Koninkrijk”, aldus de gouverneur.

Toast
“Op Koninginnedag vieren mensen uit en in alle delen van het Koninkrijk gezamenlijk feest. Op dit eiland doen wij dat in de wetenschap dat wij ons dit jaar op de komst van de Koningin naar Curaçao kunnen verheugen”,meldt Goedgedrag. “Ik ben vol vertrouwen dat de bevolking van Curaçao haar genegenheid jegens de Koningin zal laten blijken. Graag hef ik samen met u het glas en breng ik een toast uit op de gezondheid van Hare Majesteit de Koningin”, eindigde de gouverneur zijn speech.

www.versgeperst.com