• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Plastic tasjes terug?CURAÇAO – De plastic tasjes zijn pas net afgeschaft, maar ze komen terug als het aan de FOL ligt. De fractie vindt dat mensen zelf de keuze moeten kunnen maken tussen plastic tasjes of de stevige boodschappentas. 

Volgens de partij is de invoering van de papieren boodschappentas niet ‘vrij en democratisch’ gegaan. “De keuze voor de boodschappentas moet niet opgelegd worden”, aldus Juniel Carolina van de FOL. 

Enquête
De partij is van mening dat er een enquête onder consumenten moet komen of ze het wel eens zijn met de verdwijning van de plastic tasjes. Ook zou er een onderzoek moeten komen naar de voor- en nadelen van de tasjes. Daarom stelt de FOL voor om per 5 juni volgend jaar de tasjes af te schaffen. Op de dag van het milieu.

Bron: Amigoe

Lees meer:
Geen plastic tasjes meer

1 reactie op “Plastic tasjes terug?”

 1. ‘t Lijkt zo makkelijk, een paar boodschappen, hup in de plastic zak, en dan: of hij scheurd al kapot tijdens ‘t vervoer, of h’t ligt dan in de knoek: “tiene nos mundi limpi”!
  Of de vuilnis verdwijnt langs de weg of wordt in zee gesmeten: onze rotsooi hoord zeker niet in zee, want dit vernietigd onze mooie korallen en HUN BEWONERS! De zeeschildpadden zijn aan ‘t uitsterven mede doordat een plastic zak lijkt op hun voedsel, de kwallen en ze dan kwalijk sterven aan de palstic in hun maag! En de dode korallen is de dood ook voor onze natuur en onze tourisme!
  RECYCLING IS THE NAME OF THE GAME

  Dus waarom onze boodschappen en spullen niet in ‘t traditionele strooie en rieten mandjes of een handige rugzak, die gaan jaren mee: zonder milieuvervuiling!

  Respeta nos mundi beleza, Peter