• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ex-minister van Justitie Magali Jacoba heeft een open brief gestuurd aan Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels. Jacoba vindt dat Wiels, in plaats van onrust zaaien, zich moet bezighouden met het aansturen van zijn minister van Justitie (Elmer Wilsoe) om zo de mensenhandel aan te pakken.

“Het is nu genoeg geweest met achterklap, beschuldigingen en vingerwijzen, heer Wiels”, is de boodschap van Jacoba. “U hebt de minister van Justitie in de hand. Hebt u al aan uw minister gevraagd hoe het ervoor staat met zijn beleid rond mensenhandel? Of zijn beleid om de golf van criminaliteit te verlagen die ons heeft overspoeld in de afgelopen zeven maanden?”

Open armen
Jacoba hekelt het punt dat de PS-leider zijn raketten afschiet richting alles wat ‘Nederlands of PAR’ is. “Wiels ontvangt met open armen alles wat PAR met de Nederlanders heeft bereikt. Hij heeft de consensuswetten ondertekend, hij tekent elke dag met een brede lach op zijn gezicht voor projecten die de PAR heeft geïnitieerd en gaat naar Nederland, vergadert en lacht alsof er niets is gebeurd.”

Mensenhandel
Het PAR-lid vraagt Wiels of hij op de hoogte is van het beleid dat Wilsoe wil voeren op het gebied van mensenhandel en de golf van criminaliteit. Daarnaast wil Jacoba weten of Wiels weet waar Curaçao dit jaar staat op de negatieve lijst van mensenhandel. Hierbij verwijst ze naar de ‘strijd van de PAR waardoor Curaçao van de zwarte lijst van mensenhandel in Amerika is gehaald’. Jacoba sluit haar brief af met; ‘geef Wilsoe de instructies op dezelfe wijze waarop wij gewend zijn dat u uw ministers zegt wat zij moeten doen, regeer heer Wiels!’

17 reacties op “‘Regeer heer Wiels!’”

 1. @Jack

  Net teruggekeerd uit Nederland, Amsterdam in dit geval waar ik in de tram ben overvallen door een aantal – let wel – Nederlandse onverlaten. Nederland staat er wat criminaliteit ook niet zo goed voor maar daar gaat u gemakshalve maar aan voorbij.Bekijk de site van veilig wonen bijv. eens. Cur. is een redelijk veilige plek en vandaar dat wij ook hebben besloten onze ‘centjes’ in de economy te steken.
  De afkeer van Nederlanders valt wel mee, behalve een aantal figuren als Wiels en volgelingen. In Nederland hebben we te maken met racist Wilders van de PVV waarvan de Anne Frank Stichting terecht heeft opgemerkt dat dit een Extreem-Rechtse beweging is die al jaren bezig is mensen tegen elkaar op te zetten, haat te zaaien, en die een ujltra rechtse gedoogcoalitie steunt die veel consequenties heeft voor de mensen die het net een aantal maatjes minder hebben.
  Heel goed uw besluit maar of u nu echt zo’n aanwinst geweest zou zijn waag ik te betwijfelen.
  Sukses – ergens anders in de wereld -.

 2. @Jack. beste Jack, ik ben ook Nederlander, woon hier al 14 jaar en werk nog wel gewoon. Op die manier kom ik een hoop aardige en vriendelijke mensen tegen hier op het eiland.
  Ik denk dat wij iemand, die zo vlug zijn oordeel klaar heeft, liever kwijt dan rijk zijn. Steek je centjes maar ergens anders waar de zon niet schijnt.
  Jij ook succes.

 3. Beste Jack,

  ik denk dat het goed is dat je ergens anders gaat wonen.
  je klinkt met jouw reactie als een van de vele rijke makamba”s op dit eiland.
  die ieder moment van de dag verwachten dat men voor hem in de houding springt.
  als je geld genoeg hebt om stil te leven moet je daar blij over zijn, maar niet een arrogante houding aannemen.
  er zijn hier al genoeg van dit soort op het eiland op de diverse resorts te vinden.
  golf spelen en het spaanse water onveilig maken met hun patserige speedboten.
  dat soort volk is eigenlijk toch ook om kotsmisselijk van te worden.
  Curacao is geen kolonie meer, maar men heeft hier nog het een en ander te verwerken.
  dat is voor ons makamba”s soms een beetje vervelend en moeilijk te begrijpen.
  de lokale bevolking heeft met deze achterlijke regeringen van de laatste 40 jaar ook geen stapje vooruit kunnen zetten.
  Het gewone volk wordt dom gehouden, papiaments moet de taal worden, zodat men ook dom zal blijven.
  Daardoor zullen de eenvoudige mensen van Curacao altijd stempubliek blijven voor mensen als Schotte en Wiels.
  Je hebt je misschien als Blanke een beetje gediscrimineerd gevoelt?
  weet je ook eens wat dat is….
  maar dat zal je overal hebben in de wereld waar je de taal niet spreekt.
  Criminalitiet is een probleem maar waar niet?
  het volk is arm en ziet veel rijke mensen, die de mooie stranden claimen en de betere buurten bewonen.
  Vroeger waren de stranden gratis voor de mensen, maar nu moeten ze betalen voor iets wat altijd gratis was.
  dat zal de mensen van Curacao ook niet vriendelijker stemmen…
  als je een grapje met ze maakt, zullen ze altijd lachen en een beetje ontdooien.
  ondanks hun lage lonen, zijn de meesten toch echt wel behulpzaam.

  Kortom Jack, je moet iets verder kijken dan je dik gevulde portemonee……

 4. Beste mensen,
  Ik kom uit Nederland, ben dit jaar een paar weken naar Curacao gekomen om te kijken of ik er permanent wil gaan wonen. Niet om te werken, want dat is niet meer nodig. Zeg maar, om mijn centjes in jullie economie te steken.
  Nu lees ik op diverse fora, waaronder deze, hoe het gesteld is met de criminaliteit Curacao en over die “respectabele” politici van jullie. Je kan wel zeggen dat jullie het er goed voor elkaar hebben op dat mini eilandje. Echt iets om trots op te zijn.
  Ook heb ik tijdens mijn verblijf jullie intense afkeer van de Hollander ervaren. Bedankt!
  Je begrijpt het al, het was de laatste keer, ik zoek wel een plek onder de zon waar ze meer respect voor elkaar hebben. Niet bij jullie dus.
  Succes allemaal.

 5. @ Watapana Mooi gezegd

 6. Bestaat Wiels eigenlijk wel of is het een hologram ?

 7. @ wensjo. Met alle respect voor jou kritiek dat beam ik ook. Maar toch vind ik dat als het systeem toen zo goed heeft gewerkt en het was structureel goed geregeld dat zou er nu geen probleem moeten zijn met de aanpak van criminaliteeit, toch. Of heb ik het mis wensjo. Eigenlijk probeer ik niks goed te praten. Misschien wel een korte analise van hoe het komt dat criminaliteit toeneemt in een land. Vaak heeft het te maken met veel werkelooshied, veel berdijven die door economischecrisis sluiten, gebrek aan goede opleidingen, veel dropouts, te weinig opvang vangnatten en een belangrijke probleem is veel kinderen maken zonder naar ze om te kijken.Dit laatste is ook een van de grootste problemen wat zelfs Barak Obama heeft aangegeven als probleem voor de democratische society. Daar om was mijn kritiek op Magalie Jacoba zo mals. Als er een meer jaren structurele plan werd opgesteld toen de PAR aan het bewind was dan hadden wij vele van die problemen kunnen voorkomen. Kijk ik zie ook vele positieve dingen die PAR wel goed gedaan heeft maar zoals altijd hebben wij allemaal onze handikap. Dingen die wel goed werken en andere dingen weer niet. PAR heeft met allerlei tegenstellingen wat er heerst in de Antilliaanse gemeenschap toch gelukt om de Antillen te herstructeren. Mijn petje af voor ze. Maar ik wil wel dat ze ophouden met modder gooien zoals die andere partijen doen. Ze moeten eerlijke oppositie voeren en de tijd afwachten om weer aan het bewind te komen. Laat de PAR de tijd rustig de tijd nemen om te gaan bezinnen.Bovendien vind ik dat Nederland alleen heeft geholpen met geld voor de bouw van de gevangenis, wat trouwens ook resulteerde in veel ontsnapten uit de gevangenis toen der tijd. Wensjo ik wil je wel duidelijk maken dat ik geen aanhanger ben van PAR en ook niet van PS. Ik ben politiek aan geen enkele politieke partij verbonden.Maar ik oordeel ze wel op hun daden voor het Curacaose volk. Verder bedankt voor jou kritiek Wensjo. Zoals jij mij daarboven herinnerd heb ik die periode ook vers in mijn geheugen hoor. Kan jij ook nog herinneren zulke lange rijen illegalen die zich moesten inschrijven, daar achter het postkantoor voor een verblijfsvergunning tussen de jaren 1995 en 2000.Misschien ben jij ook wel met mij eens dat Curacao op dit moment een meest donkere meemaakt in zijn geschiedenis. De enige die durft vind ik toch wel Wiels hoor, niet altijd op zijn plaats maar wel fel. Sterkte

 8. @watapana,
  Ben je soms vergeten dat tijdens de regering MAN-FOl en al die eenmanspartijen er heel veel criminaliteit was op Curacao.. Veel doden en berovingen.. Toen de PAR aan de macht kwam is er met hulp van Nederland hard gewerkt om Curacao veiliger te maken. En idd de moorden en inbraken namen af!! Helaas sinds 10-10 is het weer raak en is het weer moord en inbraak als van toen. Wellicht weten de criminelen op Curacao dat de huidige regering meer bezig is om zijn zakken te vullen dan om het volk te geven..

 9. Beste Magali Jacoba graag wil ik weten wat de PAR al die jaren op gang heeft gezet om criminaliteit te bestrijden op Curacao en wat de resultaten zijn geweest totdat Dhr Wilsoe aan de macht kwam. Wat heeft ministers van Justitie Pedro Atacho en David Dick gedaan om criminaliteit te bestrijden op Curacao. U had de laatste paar maanden ook dat funktie bekleed.
  Wat was het resultaat van Uw inzet.Als in die periode wat goeds op gang heeft gezet dan was het chicken feet voor minister Wilsoe toch. Alhoewel hij in het verleden ook de deur wagen wijd open heeft gegooid voor ilegalen op Curacao in de zittingsperiode van PAR ook hetzelfde heeft gedaan tussen de jaren1995 en 2000, terwijl het eigen volk snakte naar werk en inkomen. Wat was het resultaat in die zittingsperiode allleen maar meer armoede voor de doorsnee Curacaose volk. Waar zijn jullie toen gebleven, toen Nederland de regering van Pourier als een blok liet vallen. Waar waren jullie toen gebleven. Laten wij niet het totale chaos vergeten met de bouw of uitbreiding van de Bon Futuro gevangenis. Als politici hebben jullie geen enkele recht om een ander politici dingen verwijten wederzijds. Als politici moeten jullie dat aan het Curacaose volk overlaten om te oordelen. Dus zorg dat wanneer jullie weer gekozen worden door het volk om het beter te doen dan heden want anders sterven jullie een zachte dood net als het Democratisch Volkspartij of DP.

 10. @boes, sinds de MFK-PS-MAN aan de macht zijn is de criminaliteit zeer toegenomen. We horen niets wat Wilsoe doet behalve op vakantie gaan.. Trouwens opvallend dat de MFK en PS zeer veel stemmen kregen vanuit Bon Futuro..

  Dus Mw Magali dient zeker dit openbaar te maken! dat de MFK en PS stemmers stil zijn.. tja wat kan je daar over zeggen,,

 11. Als ik Mw. Jacoba zou zijn, zal ik me erg stil en op de achtergrond stellen. Amper 8 maanden geleden was zij Minister van Justitie(magali minister van Justitie stel je eens voor). Waarom heeft zij niets gedaan?

 12. wiels pronkt met de resultaten van par.
  tegelijkertijd zaait hij onrust en is tegen nederlanders.

 13. @Soon, ik vind het advies van Mw.Jacoba aan Wiels zeer positief, maar of hij dat in zijn negativisme begrijpt betwijfel ik.

 14. Wat zielig. Inderdaad ze deed niks gedurende haar periode en daarvoor bestaat ook geen documentatie die aangeeft dat ze bezorgt was de situatie tav de criminaliteit. Ik zou haar aanraden om nu gewoon positieve suggesties naar voren te brengen.

 15. mw. Jacoba heeft wel lef zeg ! Is de mensenhandel iets van de afgelopen 7 maanden? Ik dacht van niet !!!! Zij was immers ook minister van justitie, de vraag is wat heeft zij aan de mensenhandel en criminaliteit gedaan ten tijde van haar ministerschap. De mensen van PAR blijven zich belachelijk opstellen.Over de Indase die zich van het leven heeft beroofd door inhumane behandeling van de indiase winkeliers rept de PAR geen woord. Tuurlijk niet, zij helpen PAR de kas spekken.
  Mw. Jacoba houdt u zich AUB koest want wij trappen er niet meer in. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. De mensen van PAR zinken dagelijks dieper en dieper terwijl zij altijd grootheidswaan hadden. Haha, ze weten niet meer wat ze kunnen doen om Wiels te pareren en plegen alsmaar wanhoopdaden, grappig !

 16. Maar beste Magali Jacoba, nou moet u geen “beleid” van onze dorpstoeter vragen dat is voor hem een brug te ver. Nou weet ik even niet of dat de Emma of Julianabrug is.

 17. Tja nu vraag je hem wel wat,maar zoiets moet je wel kunnen